Platform over productie- en procesautomatisering
Hygiënische centrifugale pomp met capaciteit van bijna 7 miljoen flesjes bier per uur

Hygiënische centrifugale pomp met capaciteit van bijna 7 miljoen flesjes bier per uur

Kwaliteit in de markt zetten betekent controles uitvoeren. Packo Pumps rondde onlangs de ontwikkeling en de testen af op zijn grootste pomp ooit. Deze kanjer, een uitbreiding van de bestaande MCP3 en MFP3 serie, weegt maar liefst 1,6 ton en kan makkelijk een debiet van 1.700 m³/u aan, aangedreven door een motor van 250 kW. De ontwikkeling van dit hygiënische maximodel was enkel mogelijk door de uitbreiding van de testbank die kaderde in een volledige vernieuwing van het testlabo. Elke Packo pomp wordt immers voor verzending naar de klant op verschillende vlakken uitvoerig getest en gemeten.

Grotere productiecapaciteiten, strengere hygiënische eisen en stijgende energieprijzen zijn de belangrijkste oorzaken van de vraag naar grotere voedingsgekeurde pompen met een hoge hydraulische efficiëntie en goede reinigbaarheid. Deze ontwikkeling heeft nu geleid tot een ideale oplossing voor het verwerken van hoge productstromen die gevoelig zijn voor shearforces zoals voorbeeld maish dat de basis is om bier te brouwen. Een oplossing die naast het behouden van de productkwaliteit  bovendien ook geld zal besparen op de elektriciteitsfactuur.

Kanjer komt overal van pas
De mogelijke toepassingen voor deze grotere pomp zijn legio. In de zuivelindustrie liggen er heel  wat mogelijkheden in voorbeeld weifiltratie, terwijl de pompen in grotere brouwerijen kunnen ingezet worden voor de transfer van maisch of het rondcirculeren van kokende wort in of buiten de kookketel. In het algemeen zal de grootste uitvoering pas 100% tot zijn recht komen in industrieën waar hoofdzakelijk filtratietoepassingen zijn met debieten die meer dan 1.000 m³/u halen. Packo Pumps zet hiermee een nieuwe standaard, zeker gezien de strenger wordende richtlijnen en klanteisen.

Hygiënische centrifugale pomp

Deze kanjer, een uitbreiding van de bestaande MCP3 en MFP3 serie, weegt maar liefst 1,6 ton en heeft een debiet van maximaal 1.700 m³ per uur.


Capaciteit van bijna 7 miljoen bierflesjes
Door te voldoen aan alle geldende 1935/2004 EC regelgeving , slaagt Packo Pumps erin om deze markten op de best mogelijk manier te bedienen. Bovendien is het één van de weinige spelers op de markt die een pomp in hygiënische uitvoering kan maken met een dergelijk groot debiet. Als we de capaciteit van de pomp zouden omrekenen naar bierflesjes van 25 cl, dan kan ze eigenlijk bijna 7 miljoen flesjes bier per uur verpompen. Krijgt u ook al dorst?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details