Platform over productie- en procesautomatisering
igus 3D-printservice: slijtvaste kunststof componenten in 3 dagen!

igus 3D-printservice: slijtvaste kunststof componenten in 3 dagen!

Productieklare, speciale componenten met een lange levensduur uit de 3D-printer, verhoog de ontwerpvrijheid in de automotive industrie

Additieve productie geeft ontwerpers nieuwe vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen van speciale oplossingen, waaronder de ontwikkeling van efficiënte voertuigcomponenten. Wanneer lichtgewicht en slijtvaste componenten nodig zijn, dan biedt igus de juiste oplossing met haar 3D-printservice. Gebruikers kunnen hun speciale component, gemaakt van tribologisch geoptimaliseerde polymeren, via igus online in slechts enkele seconden bestellen. U kunt kiezen uit meer dan 55 smeermiddelvrije iglidur materialen.

Een snelle responsetijd en maatwerk-ontwerp zijn dagelijkse kost in de ontwikkelingsafdelingen van de automotive sector. Daarom heeft de sector partners nodig die speciale oplossingen leveren in kleine aantallen, kosten-effectief en met de kortst mogelijke levertijd. Dit omdat het snel reageren op nieuwe vereisten daadwerkelijk concurrentievoordelen biedt in de zwaar bevochten automotive markt. De uitgebreide 3D-printservice van igus is vooral geschikt voor het op korte-termijn produceren van slijtvaste componenten. De motion plastics specialist maakt gebruik van 3D-printen voor het voordelig produceren van prototypes of batches binnen een zeer kort tijdsbestek. Het belangrijkste voordeel van additieve productie: de ontwerper heeft maximale ontwerpvrijheid voor zijn/haar component, zonder dat investeringen nodig zijn in dure stalen matrijzen met lange leveringstijden. igus produceert de oplossingen op basis van haar slijtvaste iglidur tribo-polymeren. Testen in het igus laboratorium tonen aan dat ze tot wel 50 maal slijtvaster zijn dan standaard polymeren en ze kunnen spuitgiet-componenten bijhouden qua slijtvastheid. De geprinte slijtvaste componenten gemaakt van high-performance polymeren zijn ook lichtgewicht en stil bij beweging – belangrijke criteria voor het bouwen van voertuigen. Geprinte oplossingen van igus worden al gebruikt in turbocompressoren, als scharnierende lagers in wieldragers of voor het monteren van een gasring bij de bouw van speciale voertuigen.

Het print2mold proces waarborgt een vrije keuze van materialen

In de igus 3D-printservice kan de gebruiker vrij kiezen tussen de verschillende productieprocessen: ze kunnen of hun component produceren met behulp van het laser sintering proces met de iglidur I3 of iglidur I6 tribo-polymeren of alternatief kiezen uit zeven verschillende filamenten bij gebruik van het FDM-proces. Om het afzonderlijke component te kunnen maken van het ideale iglidur materiaal voor de betreffende toepassing, biedt igus ook het print2mold proces. Een spuitgietmatrijs wordt geprint voor de speciale oplossing en wordt vervolgens gebruikt in de spuitgietmachine. Hiermee kan de gebruiker vrij gebruik maken van het iglidur materiaalprogramma met haar 55 tribo-polymeren.

Slijtvaste componenten online aangevraagd

De weg naar een smeermiddelvrije speciale oplossing is heel eenvoudig: roep de 3D-printservice op onder www.igus.be/iglidur-designer, upload het STEP-bestand van het component en selecteer het juiste materiaal. De prijs voor productie, (in het print2mold proces inclusief de kosten voor de spuitgietmatrijs) informatie over het materiaal alsmede nauwkeurigheid en buigsterkte worden online getoond. Na het selecteren van het juiste tribo-polymeer, kan de gebruiker de hoeveel invoeren en direct een offerte aanvragen bij igus of de onderdelen bestellen. De middels additieve productie geproduceerde special oplossingen zijn al beschikbaar na 3-5 dagen. In het geval van het print2mold proces, zijn de spuitgegoten oplossing verzendklaar na 10 werkdagen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details