Platform over productie- en procesautomatisering
IIoT met toekomstvisie

IIoT met toekomstvisie

Industrial Internet of Things (IIoT) is in de industriële wereld toch wel dé belangrijkste term van 2018. Tal van producenten kwamen met interessante nieuwigheden op de proppen om IIoT effectief te realiseren. Ook het aanbod van Bintz Technics werd dit jaar rijkelijk bijgevuld met oplossingen van producenten die geen gebrek aan toekomstvisie hebben. De drie belangrijkste op een rijtje …

Met de eWon Flexy 205 is het mogelijk om data vanuit zowat elke PLC, HMI of ander IP-toestel te verzamelen. Dit komt enerzijds omdat de oplossing een groot aantal industriële protocollen ondersteunt en anderzijds door de modulaire opbouw die aan elke specifieke connectiviteitsbehoefte voldoet. Peter Baetens, managing director van Bintz Technics: “Volgens ons ligt de grote troef van dit systeem in het domein van onderhoud. Machinebouwers zullen immers in toenemende mate een service van proactieve maintenance aanbieden. Daarvoor is het monitoren van KPI’s essentieel. En precies daar kan de eWon Flexy 205 perspectieven bieden als IIoT-gateway. Met het aansluitende IIoT solution provider programma is de oplossing ook de juiste keuze voor toepassingen in de breedte. Diverse softwareleveranciers hebben via de open API-stack al connectie met het Talk2M cloudplatform van eWON gemaakt. Hierdoor kan de verzamelde machinedata op een eenvoudige manier worden gebruikt voor het opmaken van dashboards, rapporten of live data-analyse.”

Bintz Technics

Met de cloudPanels brengt Yaskawa een tool voor de eenvoudige visualisatie van een aantal waarden.

Hoe gezond is uw netwerk?
Met de Procentec Atlas biedt Bintz Technics een ideale tool voor het beheer van industrieel Ethernet in installaties. “Wanneer zich een storing voordoet, hebt u hiermee het juiste systeem om het probleem meteen grondig te analyseren en te verhelpen”, legt Baetens uit. “Dit kan zelfs zonder dat er software moet worden geïnstalleerd. Meer nog, via een webbrowser kan de diagnose vanaf eender welk operatingssysteem worden uitgevoerd.” Concreet toont de Procentec Atlas alle Ethernet-apparaten van het netwerk en hun onderlinge verbinding in een topologisch overzicht. Hierbij hebt u de keuze tussen een galaxyweergave en een meer hiërarchische boomstructuur. “Informatie krijgen over de kwaliteit van uw netwerk is belangrijk. Helaas is dit bij de meeste tools een complexe aangelegenheid”, vervolgt Baetens. “Atlas maakt daar een eind aan door de Q-Factor te gebruiken: een gewogen algoritme dat een score aan de kwaliteit van het netwerk geeft. Deze kwaliteitsfactor kan voor alle aangesloten apparaten worden gebruikt, met als resultaat dat de gebruiker snel een indicatie krijgt van de gezondheid van het netwerk.”

Bintz Technics

De Procentec Atlas toont alle Ethernet-apparaten van het netwerk en hun onderlinge verbinding in een topologisch overzicht.

Voor beperkte visualisatiebehoeften
Het visualiseren van een aantal PLC-waarden hoeft niet altijd even uitgebreid te zijn. Voor veel (kleinschalige) projecten is een eenvoudige visualisatie van een aantal waarden al meer dan voldoende. Op deze behoefte speelt Yaskawa in met de lancering van de cloudPanels. Baetens: “Het opzet is eenvoudig. Op de PLC draait een webserver waarop een aantal HTML5 webpagina’s worden gepubliceerd. Deze zorgen vervolgens via een webbrowser voor de visualisatie van een aantal variabelen.
Zowel het PLC-programma als de HTML5 webpagina’s kunnen binnen één en dezelfde omgeving worden geconfigureerd en ontwikkeld, namelijk de Speed7 Studio, waarmee de gebruiker dus een alles-in-één-oplossing in handen heeft. De Yaskawa cloudPanels zijn Linux-gebaseerd en beschikken enkel over een webbrowser. Dit drukt de kostprijs van een run-time licentie. Ook is er geen meerprijs voor de editorlicentie (ontwikkelingssoftware), aangezien deze al in de Speed7 studio omgeving is inbegrepen. Ten slotte nog dit: de cloudPanels zijn te verkrijgen in een 4,3”-, 7”- en 10”-formaat. Communicatiemogelijkheden zijn serieel (RS232/422/485) of via Ethernet-interface. Tevens beschikken de panelreeksen over een USB-ingang.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details