Platform over productie- en procesautomatisering
Industriële connectiviteit voor gebouwbeheer
Een systeemintegrator integreerde de ioLogik E1200 remote I/O van Moxa om licht-, vocht- en temperatuursensoren te bewaken.

Industriële connectiviteit voor gebouwbeheer

Een betrouwbare aansluiting van alle systemen is daarbij essentieel. Daarnaast moet een gebouwbeheersysteem snel en eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Het komt er dus op aan connectoren te kiezen, die betrouwbaar zijn én uitgebreid kunnen worden. Met de ioLogik E1200 remote I/O en de MGate MB3170 en MB3660 Modbus gateways biedt Moxa industriële producten, die precies aan die voorwaarden voldoen.

De remote I/O’s en protocol-gateways van Moxa zijn zeer betrouwbaar. Ze hebben een robuust industrieel design, wat onder meer resulteert in een EMC-bescherming tot niveau 3 en ervoor zorgt dat ze probleemloos functioneren bij elke temperatuur tussen -40 °C en 75 °C. Ze zijn ook uitgerust met geoptimaliseerde functies voor de bescherming tegen cyberaanvallen, waaronder HTTPs en SNMPv3 voor configuratie en beheer. De fabrikant biedt bovendien een garantie van vijf jaar, waardoor een service voor een lange periode voorzien is.

Betrouwbaar en gemakkelijk uit te breiden

“De systemen van Moxa kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Voor faciliteiten verspreid over grotere oppervlaktes of verschillende verdiepingen kan men gekoppelde Ethernet oplossingen inzetten. Bovendien is het eenvoudig om extra connecties toe te voegen als de faciliteit uitbreidt. De MGate MB3170 Modbus gateways en ioLogik E1200 remote I/O’s van Moxa zijn uitgerust met Ethernet switches met twee poorten voor gekoppelde opstellingen (Daisy-chain). Door hun compacte design kunnen ze ook gemakkelijk gemonteerd worden, waardoor ze ideaal zijn voor de realisatie van toekomstbestendige gebouwbeheersystemen”, vertelt Karel Mus, zaakvoerder van Technolec, dat instaat voor de verdeling van de Moxa oplossingen in België. “Aangezien geïntegreerde faciliteiten een groot aantal sensoren en meetapparaten in één ruimte combineren, bijvoorbeeld in een datacenter, is het efficiënter om connectoren met meerdere poorten te integreren. De Moxa MGate MB3660 Modbus gateways kunnen voor zestien seriële poorten gebruikt worden, terwijl de modulaire ioThinx 4510 I/O’s 32 slots met verschillende I/O-types (DIO, AIO, RTD en TC) ondersteunt.”

Een provider van colocatiediensten moest duizenden seriële Modbus RTU-meters op zijn Modbus TCP-netwerk aansluiten om de stroom te meten. Hij integreerde de MGate MB3660 Modbus gateways met zestien poorten van Moxa.

Voorbeelden uit de praktijk

De oplossingen van Moxa worden wereldwijd in datacenters ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo deed een eigenaar van een datacenter een beroep op een systeem­integrator voor de realisatie van een IT-gebaseerd bewakingssysteem voor omgevingsfactoren, dat bovendien in de toekomst uitgebreid moest kunnen worden. De systeemintegrator integreerde de ioLogik E1200 remote I/O van Moxa om licht-, vocht- en temperatuursensoren te bewaken. Deze oplossing ondersteunt het SNMP-protocol, wat een eenvoudige integratie in de software van het gebouwbeheersysteem mogelijk maakt. Dankzij de geïntegreerde switch met twee poorten is deze oplossing ook geschikt voor gekoppelde opstellingen (Daisy-chain).  “Toen een provider van colocatiediensten een eigen factureringsysteem wou ontwikkelen, moest hij duizenden seriële Modbus RTU-meters op zijn Modbus TCP-netwerk aansluiten om de stroom te meten. Om betrouwbaar te functioneren, moest het systeem bovendien redundantie ondersteunen”, vult Mus aan. “Omwille van het grote aantal poorten en de lange MTBF, koos de provider voor de MGate MB3660 Modbus gateways met zestien poorten van Moxa. Deze gateways ondersteunen dubbele Ethernet verbindingen met een dubbel IP-adres voor netwerkredundantie en een dubbele AC-input voor stroomredundantie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details