Platform over productie- en procesautomatisering
INE2020:  1.036 industriële profielen trotseerden hun Corona-angst om de toekomst van automatiseren te proeven

INE2020: 1.036 industriële profielen trotseerden hun Corona-angst om de toekomst van automatiseren te proeven

Op donderdag 5 maart 2020 om 14 uur was het in de Brabanthal van Leuven toch even spannend bij opening van het 4e  Indumation Network Event of kortweg INE.

Organisatoren Agoria, Indumotion en het team Industrialfairs van Invent Media hielden de registratiebalies nauwgezet in de gaten, gezien de forse impact die het Corona-virus op het wereldwijde beurslandschap had/heeft. Recent werden immers diverse, internationale vakbeurzen verplaatst/geannuleerd of werden ze geconfronteerd met lage bezoekerscijfers. Na rijp beraad beslisten de organisatoren van Indumation Network Event om dergelijk kleinschalig evenement – mits de nodige maatregelen – toch te laten doorgaan. Uiteindelijk bleek dit een goede beslissing voor zowel de bezoekers als de 120 partners. In totaal bezochten 1.036 bezoekers de in 5 moodboxen omgetoverde Brabanthal in Leuven, een puike prestatie gezien de bovenvermelde omstandigheden.  De VIP-netwerkversie INE in Leuven gaat de grotere technologiebeurs Indumation.be vooraf, die van 3 tot en met 5 februari 2021 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd. Dit jaar luidde de pay-off van INE2020 ‘Discover the future of automation and innovation… in style’.  Die boodschap werd alvast duidelijk weerspiegeld op de sfeervolle beursvloer, wat maakt dat zowel de exposanten als de bezoekers vol vertrouwen uitkijken naar de grote editie van Indumation.be volgend jaar. In 2019 was de snelst groeiende industriële automatiseringsbeurs in de Benelux een onbetwistbare voltreffer met  9.034 professionele bezoekers en 1.334 scholieren, een forse toename met bijna 25% ten opzichte van de editie van 2017. Het event besloeg toen een beursoppervlakte van minstens 25.000 m² en mocht 220 exposanten verwelkomen.

Tijdens de afgelopen editie van INE viel het op dat zowel grote spelers als start-ups een resem nieuwe slimme componenten en digitale oplossingen voor de fabriek van morgen introduceerden. Daarnaast noteerden we dat de trend naar IoT-toepassingen in productie, onderhoud, assets, planning, engineering, logistiek, warehousing, supply chain, enzovoort zich verderzet. Ongeacht IoT en Cloud of Edge worden componenten, robots, sturingen en machines bovendien steeds slimmer. Ook op het vlak van datacaptatie- en analyse, cloud, edge, AI, AR, VR en XR kon de bezoeker talrijke innovaties ontdekken. In deze high-end omkadering konden de bezoekers op een informele manier zakelijke contacten leggen met 120 partners en zich tevens vergewissen van de nieuwste evoluties op het vlak van automatisering.

Noteer alvast de datum van het 5de Indumation Network Event in uw agenda: de komende editie wordt op donderdag 10 maart 2022 in de Leuvense Brabanthal georganiseerd. Check alle upcoming events, waaronder ABISS2020 op www.industrialfairs.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details