Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatie in automatisering

Innovatie in automatisering

Onze huidige maatschappij wordt gekenmerkt door een verregaande automatisering. Dagelijks worden ook innovatieve nieuwe ontwikkelingen op vlak van automatisering geïntroduceerd. Zo stelde B&R eind oktober tijdens een persconferentie in het Duitse Nürnberg opnieuw een hele reeks nieuwigheden voor.

Automatiseringsbedrijf B&R, onderdeel van ABB’s Robotics & Discrete Automation divisie, biedt hoogwaardige totaaloplossingen op het gebied van machine- en fabrieksautomatisering, aandrijf- en besturingstechnologie, visualisatie en geïntegreerde veiligheidstechnologie voor klanten in de meest uiteenlopende industrieën, maar ook oplossingen voor communicatie in Industrial IoT – met name OPC UA, POWERLINK en de open standaard openSAFETY. Om steeds weer op de evolutie in de markt te kunnen inspelen, investeert de firma continu in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Zo presenteert B&R voor het eerst ABB robots als integraal onderdeel van het automatiseringssysteem, waardoor machine-bouwers in de toekomst robots en besturings-systemen bij eenzelfde partner kunnen kopen. Het intelligente ACOPOStrak tracksysteem kan nu ook in een IP69K beschermingsgraad geleverd worden, waardoor reiniging met hoge druk en temperaturen tot 80 °C mogelijk is.

B&R stelt ook een krachtige pc met Intel Core I processor voor, speciaal ontwikkeld voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

 

Asset Performance Monitor cloudapplicatie

Verder optimaliseert B&R de Asset Performance Monitor, die nu multi-client wordt. Deze cloud-applicatie verzamelt en evalueert wereldwijd en 24 uur per dag gegevens zoals prestatie-indicatoren, energieverbruik of productiecijfers – en vat deze samen in duidelijke rapporten en dashboards. Daardoor kan onder meer stilstand verminderd worden en kunnen knelpunten geïdentificeerd en geëlimineerd worden. Deze oplossing is gebaseerd op een flexibel IoT-platform waarmee de cloudapplicatie snel en eenvoudig uitgebreid kan worden. Deze Asset Performance Monitor herkent nu automatisch de toegewezen randapparatuur en alle machines die erop aangesloten zijn. Bovendien kunnen de klanten nu de gegevens en evaluaties voor hun klanten ter beschikking stellen. Daarvoor moeten ze enkel de juiste instellingen in de applicatie selecteren.

De nieuwste generatie X20 controllers van B&R zijn compatibel met OPC UA over TSN en zijn ook veel krachtiger dan hun voorgangers.

 

Communicatie met OPC UA over TSN

B&R introduceert als één van de eerste fabrikanten een uitgebreid productgamma voor communicatie met OPC UA over TSN: X20 controllers, buscontrollers, industriële pc’s en een TSN machineswitch. Zo kan de specialist een gestandaardiseerd netwerk voor modulaire en flexibele machineconcepten bieden. Een netwerk met OPC UA over TSN is plug-and-producable en eenvoudig te beheren en te configureren. Gebruikers kunnen ook tot achttien keer sneller communiceren dan met andere protocollen, die vandaag op de markt zijn. De nieuwste generatie X20 controllers van B&R zijn compatibel met OPC UA over TSN en zijn veel krachtiger dan hun voorgangers. Ze zijn uitgerust met snelle Intel Appollo Lake I processoren en hebben een geïntegreerd flashgeheugen. Net zoals bij alle X20 controllers kunnen ook hier tot 250 I/O-modules direct aangesloten worden.

De Asset Performance Monitor cloudapplicatie verzamelt en evalueert wereldwijd en 24 uur per dag gegevens zoals prestatie-indicatoren, energieverbruik of productiecijfers – en vat deze samen in duidelijke rapporten en dashboards.

 

Decentrale kleine aandrijvingen voor modulaire machines

Verder breidt het automatiseringsbedrijf de ACOPOS motorserie uit met twee zeer compacte, motorgeïntegreerde aandrijvingen, uitgerust met een volwaardige servoversterker. Deze apparaten met een vermogensbereik tot 0,35 kW vereenvoudigen de ontwikkeling van modulaire machines en systemen. Bovendien is er ook minder ruimte in de schakelkast nodig. Ze zijn uitgerust met twee aansluitingen voor hybride kabels, waardoor slechts één kabel naar de schakelkast nodig is. Deze hybride kabel zorgt immers voor de stroomvoorziening en de overdracht van de POWERLINK-data. Extra APOCOS motoren kunnen eenvoudig via daisy-chain-bekabeling aangesloten worden.

Pc met Intel Core I processor

Tot slot stelt B&R een krachtige pc met Intel Core I processor voor, speciaal ontwikkeld voor gebruik in moeilijke omstandigheden. Deze pc voor mobiele machines biedt tot 16 GB RAM en 480 GB flashgeheugen en is uitgerust met een TPM-module. Deze robuuste pc ondersteunt standaardbesturingssystemen, zoals Windows 10 IoT Enterprise en Linux en kan gebruikt worden als edge controller. Grote hoeveelheden data van één of meerdere mobiele machines kunnen zo verzameld en voorbewerkt worden om vervolgens bijvoorbeeld naar de cloud te verzenden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details