Platform over productie- en procesautomatisering
Innoverende aandrijfoplossingen voor de digitale revolutie

Innoverende aandrijfoplossingen voor de digitale revolutie

Intelligente aandrijftechniek is de voorwaarde voor digitalisering en automatisering van de productie, omdat deze technologie genetwerkte of autonome productieprocessen in “slimme fabrieken” mogelijk maakt -en draaiende houdt. Als toonaangevend leverancier in de sector biedt NORD DRIVESYSTEMS baanbrekende aandrijfoplossingen (in hardware en software) en ondersteunt klanten met haar communicatie- en applicatiekennis bij hun netwerken en aansluiting van hun industrie 4.0-toepassing.

NORD DRIVESYSTEMS beschikt over de aandrijvingen van de toekomst en biedt haar klanten intelligente gedigitaliseerde productie met geavanceerde onderhoudsconcepten en nieuwe diensten. Alle NORD-aandrijvingen zijn klaar voor Industrie 4.0 en kunnen meteen als actieve componenten in industrie 4.0-omgevingen wereldwijd worden geïntegreerd. Dit wordt gegarandeerd door de opbouw met een interne PLC als decentrale intelligentie en het uitgebreide gamma aan communicatiemogelijkheden. De aandrijfeenheden zijn compatibel met alle gangbare veldbussen en ethernet-gebaseerde protocollen en beschikken over analoge en digitale interfaces voor sensoren en actuatoren. Dankzij de geïntegreerde PLC in de aandrijfelektronica kan de autonome besturing van sequenties en bewegingen ter plaatse plaatsvinden. Zo wordt de belasting van het centrale besturingssysteem verminderd. Daarnaast zijn de aandrijfsystemen schaalbaar, zodat ze kunnen aangepast worden aan de individuele behoeften van de klant wat betreft complexiteit, hoeveelheid en grootte. NORD-aandrijvingen zijn voorbereid op integratie in de cloud en kunnen aangesloten op worden op verschillende externe cloudsystemen.

Actie in plaats van reactie
Snelle, efficiënte en uitgebreide analyse van analoge en digitale gegevens door de intelligente PLC in de aandrijfelektronica vormt de basis voor moderne onderhouds- en serviceconcepten zoals conditiebewaking en predictief onderhoud. Door de continue monitoring van de applicatie, de link met communicatie, sensoren, procesgegevens en vitale parameters van de aandrijving, kunnen afwijkingen van de normale toestand snel gedetecteerd worden. De verantwoordelijke kan zo tijdig reageren voordat schade, storingen of gevaar zich manifesteert. Conditiegericht onderhoud vervangt tijdsgebonden onderhoud. Dit resulteert in meerdere voordelen voor de gebruikers zoals een toename van de beschikbaarheid van installaties, het voorkomen van ongeplande stilstand, verbetering van de beschikbaarheid van de installaties, planning van service en onderhoud en een aanzienlijke vermindering van de onderhouds- en reparatiekosten.

NORD-aandrijvingen

Dankzij de geïntegreerde PLC kunnen de NORD aandrijvingen master-slave groepen vormen die op een intelligente manier met elkaar communiceren en onafhankelijk controletaken op zich kunnen nemen.

Virtuele sensoren
Momenteel onderzoekt NORD de sensorloze bewaking van de veroudering van de olie en de toestand van de motorreductoren met behulp van virtuele sensoren. Het doel is een voorspellend onderhoudsconcept dat de optimale interval voor olieverversing bepaalt, dit voor elke motorreductor afzonderlijk en afgestemd op de actuele toestand van de motorreductor en de reductorkastolie. Hiervoor evalueren intelligente algoritmes de werkingsgegevens van de frequentieregelaar om zo de olietemperatuur te bepalen aan de hand van deze informatie. Zo kan zonder investering in hardwarekosten voor externe sensoren, toch de olieveroudering en het optimale interval voor het vervangen van het smeermiddel met een grote betrouwbaarheid bepaald worden.

Tests hebben aangetoond dat de olietemperatuur zoals gemeten in tests betrouwbaar kan worden berekend.

NORD-aandrijvingen

Het testlabo van NORD DRIVESYSTEMS bestaat uit een ovale transportband met een stijgende en dalende sectie en een bypass-sectie met in- en afvoerpunten van de hoofdroute.


NORD applicatie testlabo

NORD DRIVESYSTEMS toont de functionaliteiten en mogelijkheden van voorspellend onderhoud, virtuele sensoren, aandrijfnetwerken en andere industrie 4.0-concepten aan haar klanten in haar eigen applicatielabo in de hoofdzetel te Bargteheide bij Hamburg. Dankzij het modulaire systeem kunnen er een grote diversiteit aan operationele modi en bedrijfstoestanden in real time getest worden. De motorreductoren en frequentieregelaars kunnen onderzocht worden, of algoritmen kunnen er getest en gevalideerd worden onder reële omstandigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details