Platform over productie- en procesautomatisering
Internationaliserende Precisiebeurs trekt bezoekersrecord

Internationaliserende Precisiebeurs trekt bezoekersrecord

Op 13 en 14 november werd de 19de editie van de Precisiebeurs georganiseerd in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Organisator Mikrocentrum kijkt tevreden terug op een zeer succesvolle editie met 300 exposanten en een record van 3704 bezoekers uit 42 landen. Nieuw deze editie waren de toevoeging van een partnerland, ditmaal Zwitserland, en het Young Talent Pitch programma. 

De maakindustrie draait op volle toeren. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en leggen druk op de vervaardiging van systemen en componenten. Nieuwe eisen en resulterende uitdagingen volgen elkaar in rap tempo op. De Precisiebeurs bracht ook deze editie de complete supply chain bij elkaar die nodig is om op het hoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren. Dat alles dankzij nauwe samenwerking van Mikrocentrum met nationale en internationale partners als euspen, VMDA, DSPE, ILO-net (Big Science), de technische hogescholen en universiteiten en vooraanstaande hightech bedrijven.

Internationale wetenschapsprojecten in het congresprogramma

In de Big Science sessies deelden experts van CERN en F4E/ITER recente ontwikkelingen en kansen in komende aanbestedingen. Frank Linde van Nikhef gaf een overzicht van het zwaartekrachtgolf onderzoek. Hij sloot zijn lezing af met een korte introductie over het ET pathfinderproject dat Nikhef in Maastricht realiseert om de nieuwe technologie voor het Einstein Telescope project te ontwikkelen. Indien Maastricht hiervoor als locatie gekozen wordt dan geeft dit een enorme impuls aan deze regio en Nederland. Rende Steerenberg, Hoofd Operations bij CERN, bracht een totaaloverzicht over het acceleratorcomplex van de deeltjesversneller en de werking ervan.

Precisiebeurs verbindt wetenschap en maakindustrie

Bart Kooijmans, Manager Precisiebeurs: “Als organisator zijn we trots dat we met de Precisiebeurs de maakindustrie kunnen verbinden aan de wetenschap. De uitwisseling met zusterbranches en bedrijven uit de delegatie van het partnerland Zwitserland is ook zeer goed ontvangen evenals de pitches van 20 jonge talenten en hun innovatieve projecten. Het is geweldig om te zien hoe deze internationale partijen bij elkaar komen op de Precisiebeurs. Dit is ook af te leiden aan de sterke groei in afspraken tijdens de Meet & Match door EEN en KVK.  Een recordaantal van 3704 bezoekers en 1200 standhouders uit maar liefst 42 landen maakte het een kennis- en netwerkevenement van hoge klasse .

Partnerland Zwitserland

Ook nieuw deze editie was het de Young Talent Cross Selling Pitch programma. In totaal 20 afstudeerders, promovendi en start-ups presenteerden hun projecten met 3 minuten pitches in het lezingenprogramma en poster. De jury, bestaande uit Erik Puik (hoogleraar microsysteemtechnologie), Andrei Anisimov (Structural Integrity & Composites Aerospace NDT) en Pieter Kappelhof (Technology Manager bij Hittech) kozen Matthijs van Gastel als winnaar van de 2019 Young Talent Pitch Award. Zijn overtuigende pitch en poster ging over het project “Sub-micron Accurate Optical Fiber Alignment for Photonics Applications”.

Uitreiking DSPE awards

Aan het einde van beide beursdagen reikte de DSPE,  zoals ieder jaar, twee awards uit. De Rien Koster Award, de oeuvreprijs die de DSPE uitreikt aan een expert die al vele jaren actief is in de precisietechniek, ging dit jaar naar Hans van de Rijdt. Sven klein Alvink won met zijn afstudeerproject “Flexure mechanism with increased dynamic performance by overconstraining using viscoelastic material” de Wim van der Hoek Award voor het beste afstudeerproject van het afgelopen jaar.

Jubileumjaar

Op 18 en 19 november 2020 vindt de 20ste en tevens jubileumeditie van de Precisiebeurs plaats met Engeland als partnerland. Houd de website www.precisiebeurs.nl in de gaten voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details