Platform over productie- en procesautomatisering
Inzetten op techniek is inzetten op mensen 

Inzetten op techniek is inzetten op mensen 

Maar in dat verhaal wordt ‘brainware’ steeds belangrijker. U moet als machinebouwer kunnen rekenen op specialisten ter zake om u de juiste keuzes te helpen maken. Dat is waar Lenze op inzet. Door de vinger aan de pols van de techniek te houden, jazeker, maar ook door hard in te zetten op de eigen medewerkers. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het voor de zestiende keer op een rij is uitgeroepen tot ‘Top Employer’ en ‘Top Employer Engineers’

Het Top Employers Institute maakt elk jaar zijn lijstje van waar het goed werken is in Duitsland. Lenze, met hoofdkwartier in Hamelen, mag zich tot dat kringetje rekenen en is bovendien een van de geprefereerde adressen van ingenieurs. Niet alleen in Duitsland, maar ook in de Benelux wordt daar elke dag hard aan gewerkt. “Lenze is als organisatie flink aan het groeien. Om de instroom van toekomstige medewerkers te garanderen, zetten we daarom al jaren hard in op samenwerkingen met scholen en universiteiten”, vertelt Marc Vissers, marketing & communications manager EMEA West. “Afgelopen kwartaal hebben we ongeveer 250 studenten begeleid, in tal van disciplines (van technische bedrijfskunde, ingenieurswetenschappen tot aan  communicatie …) en in tal van projecten (mechatronica, servitization, elektrotechniek …). We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de nieuwe generatie en haar opleiders te laten proeven van state-of-the-art technologie.”

Lenze is voor de zestiende keer op een rij is uitgeroepen tot ‘Top Employer’ en ‘Top Employer Engineers’.

Eigen route uitstippelen

Een mooi voorbeeld van wat enkele studenten aan het realiseren zijn: de opbouw van een Experience Center vanuit de Nederlandse vestiging. “In het echt en virtueel. We maken fysieke opstellingen die kunnen variëren, die we dan verder kunnen koppelen naar productie-omgevingen of naar wat er op corporate niveau rond gebeurt. Nu er geen beurzen meer zijn, willen we op die manier bedrijven blijven tonen waar we mee bezig zijn, wat we kunnen en wat ze van ons mogen verwachten.” Ook in coronatijden gaat het engagement van Lenze om de ‘brainware’ van de toekomst voor te bereiden dus even hard verder. Het is de bedoeling de rangen ook op korte termijn te versterken. Zo wordt er momenteel voor de Benelux onder andere een accountmanager systems gezocht. “Maar we doen er natuurlijk ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers het naar hun zin hebben. Omdat we echt nog een professioneel familiebedrijf zijn, krijgen onze mensen de kans om hun eigen route uit te stippelen. Ze krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen als persoon binnen de eigen specialisatie.”

Techniek op het scherp van de snee is sexy. Dat is wat de Mechatronical Competence Campus zal belichamen.

Mechatronical Competence Campus 

Lenze heeft ook begrepen dat techniek op het scherp van de snee sexy is. Momenteel wordt er gebouwd aan een nagelnieuwe Mechatronical Competence Campus in Duitsland. “Innovatie en ontwikkeling zijn cruciale onderdelen binnen Lenze. En dat moet ook steeds sneller gaan in de productiewereld van vandaag. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten. In dat volledig geautomatiseerde gebouw willen we productiviteit en logistiek 4.0 tastbaar en transparant maken voor klanten. Het moet een ontmoetingscentrum worden, waar we samen kunnen brainstormen over hoe we tot betere machines en onderdelen kunnen komen. Een hightech omgeving die ons tegelijk dichter bij onze klanten moet brengen. Bovendien zal de aantrekkingskracht van het MCC ook weer een bijkomende troef zijn in the war for talent”, besluit Vissers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details