Platform over productie- en procesautomatisering
IO-Link-encoders – eenvoudige conditiemonitoring en maximale beschikbaarheid van de industriële installatie
IO-link-encoder met massieve as

IO-Link-encoders – eenvoudige conditiemonitoring en maximale beschikbaarheid van de industriële installatie

De nieuwe absolute encoder met IO-link interface van Pepperl Fuchs helpt u om de transparantie van de installatie te verhogen en te besparen op uw kosten. Dankzij zijn uitgebreide diagnostische functies en meerdere settings kunnen uiteenlopende toepassingen met slechts een enkel toestel worden uitgevoerd en kan u besparen op de voorraadkosten – daardoor is de nieuwe IO-link encoder een rendabele en flexibele oplossing ! 

Eenvoudige gegevensanalyse bij constante transmissie van statusinformatie 

De nieuwe absolute encoder registreert single / multi-turn positiewaarden en de draairichting, die met behulp van industriestandaard COM3 en een transmissiesnelheid van 230,4 kBit/s worden overgedragen – de snelste IO-link datatransmissiesnelheid. Omdat de multi-turn informatie geparametreerd kan worden, kunnen cyclische toepassingen ideaal worden omgezet : bij voorbeeld in een installatie met constant dezelfde draairichting, kan de sensor zo worden afgesteld dat hij bij het overschrijden van een bepaalde positiewaarde opnieuw met de waarde “nul” begint te tellen. Hetzelfde geldt voor het meten van de buitentemperatuur van de sensor en dus van de installatietemperatuur, zodat de metingen en de toestand van de machine constant gemonitord worden. Dankzij de configuratie-index is een gebruiksvriendelijke interpretatie van de vastgestelde waarden mogelijk – de basis voor eenvoudige conditiemonitoring, zodat een kritiek punt van een machine kan worden voorkomen. Een bijkomend voordeel van de nieuwe encoder is dat alle statusinformatie samen met de cyclische processdata wordt verstuurd en niet via acyclische processdata moet worden opgevraagd. 

Statusinformatie wordt samen met de cyclische processdata verstuurd, zodat een kritiek punt van een machine kan worden voorkomen.

Flexibele en kostenefficiënte oplossing met encoder 

De nieuwe IO-link encoder is een slimme oplossing voor nieuwe gebruikers van conditiemonitoring en predictive maintenance. Naargelang de behoeften van de klant kunnen zowel encoders met standaardinstellingen geleverd worden of als individuele oplossing met parameters aangepast aan de finale toepassing, zelfs voor kleinere aantallen. Gebruikers kunnen dus zelf de toestellen afstellen met onze PACTware software of voor een gepreconfigureerde oplossing gaan. 

Omdat de identificatiedata van de encoder altijd in de IO-link master ter beschikking staan, is het eenvoudig om op langere termijn de toestellen te vervangen : alle relevante parameters worden met de datastorage functie van de IO-link master opgeslagen en op het nieuwe toestel overgezet, zodat machinestilstand tijdens onderhoud of omwisseling van de toestellen tot een minimum beperkt wordt. De encoder is beschikbaar in twee behuizingen van 58mm en 36mm diameter, in verschillende as- en flenssoorten en kan dus flexibel geïntegreerd worden in uiteenlopende toepassingen. Met een IP65/IP67 beveiligingsgraad kan de IO-link encoder zelfs in zware industriële toepassingen worden ingezet. 

Highlights 

 Betrouwbaarheid van de industriële installatie dankzij de intelligente diagnosefunctie 

 Eenvoudige conditiemonitoring dankzij statusinformatie in de cyclische processdata 

 Reducering van de installatie- en de voorraadkosten dankzij uitgebreide configuratiemogelijkheden 

 Uitgebreid gamma aan as- en flensconfiguraties voor een eenvoudige en flexibele integratie 

 IP65/67 voor gebruik in zware industriële toepassingen 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details