Platform over productie- en procesautomatisering
Kabelrupsen configureren met enkele muisklikken

Kabelrupsen configureren met enkele muisklikken

In het verleden was het een complexe aangelegenheid om kabelrupsen te configureren. Op Indumation.be zal LAPP tonen hoe het daar kinderspel van gemaakt heeft met de introductie van ÖLFLEX CONNECT CHAIN configurator. Met deze tool kunnen ingenieurs hun kabelrupsen eenvoudig online ontwerpen met enkele muisklikken. De configurator elimineert het risico op fouten en vindt altijd de beste oplossing. Daarnaast staat de ÖLFLEX SERVO FD 7TCE in de kijker, een uniek alles-in-één product: een enkele kabel die van de schakelkast of inverter naar de machine loopt via een kabelgoot. De kabel kan deel uitmaken van een kabelrups die voldoet aan een resem standaarden, waardoor ingenieurs en machinebouwers niet langer verschillende kabeltypes op stock moeten houden.

De ÖLFLEX CONNECT CHAIN configurator begeleidt u stap voor stap doorheen de keuze tussen kabelrupsen, kabels en de bijhorende accessoires. Het systeem waakt erover dat alle componenten in elke stap volledig compatibel zijn met elkaar, bijvoorbeeld wat betreft de minimale buigradius. De kabelrups mag nooit over een kleinere buigradius beschikken of er kunnen werkingsproblemen ontstaan en de levensduur kan tot een abrupt einde komen. Als dit het geval zou zijn, dan toont de configurator een waarschuwing en stelt hij andere types van kabelrupsen voor. Andere parameters waar aandacht naar gaat zijn de slaglengte, de acceleratie, de temperatuureigenschappen en afscherming. Verder zal de configurator automatisch kabels uitsluiten die niet geschikt zijn voor de applicatie. Wanneer nodig, kan het systeem separatoren positioneren en ervoor zorgen dat het gewicht mooi verdeeld is in de kabelrups. 

Volledige assemblage mogelijk
Wanneer de configuratie volledig af is, krijgt de klant een gepersonaliseerde offerte. Hij kan dan beslissen of hij de kabelrups graag volledig geassembleerd door LAPP of als afzonderlijke componenten geleverd wil zien. Daarbij heeft hij nog de optie om de kabels op de gewenste lengte te laten snijden. Als de klant voor een assemblage kiest, krijgen alle componenten de garantie mee dat ze perfect werken. Voor het verzenden wordt de volledig geassembleerde kabelrups dan eerst uitvoerig getest. Dit soort systeemoplossingen wordt alsmaar populairder omdat ze een uitstekende kwaliteit combineren met tijdsbesparing. LAPP heeft het potentieel van dergelijke systeemoplossing voor verbindingstechnologie al snel ontdekt. Samen met kabels op maat van de klant, biedt de Duitse fabrikant als service kabelrupssystemen klaar voor installatie en servokabels voor het verbinden van servomotoren conform de belangrijkste standaarden.

Kabelrupsen

De ÖLFLEX CONNECT CHAIN configurator maakt het eenvoudig om online volledig geassembleerde kabelrupsen te ontwerpen.

Nieuwe servomotorkabel voor alle toepassingen
De nieuwe ÖLFLEX SERVO FD 7TCE is een servokabel die voor alles kan dienen, zelfs in de Verenigde Staten. Hij is beschikbaar met en zonder controleparen voor verbinding met een rem of een temperatuursensor. Dit maakt bekabeling weer een stuk eenvoudiger voor toepassingen voor de Noord-Amerikaanse markt waar dit werk zeer complex en tijdrovend is door de strenge regelgeving en de variatie in standaarden. Deze nieuwe toevoeging aan LAPP’s portfolio van UL-geregistreerde servokabels biedt een brede waaier aan eigenschappen die voorheen niet in combinatie mogelijk waren. Zo is de kabel uv-bestendig, vlamvertragend (conform FT4 brandtest) en kent hij een verhoogde weerstand tegen olie volgens Oil Res I/II. De conductoren zijn gemaakt uit ultrafijne koperen draden, die de kabel zijn exceptionele flexibiliteit geven en uitermate geschikt maken voor kleine buigradii, bijvoorbeeld voor kabelgoten of voor kabelrupsen met miljoenen buigcycli. Een andere nieuwe feature is de lage capaciteit van de kabel als gevolg van  de verbeterde aderisolatie. Dit minimaliseert de voltageval over langere afstanden en reduceert ongewenste stroomverliezen. Bovendien is het materiaal zeer goed bestand tegen mechanische belasting. 

Ook in Amerika te installeren
De ÖLFLEX SERVO FD 7TCE is UL-geregistreerd als een TC-ER aandrijfkabel en flexibele motorkabel. Hierdoor kan hij ook on-site geïnstalleerd worden bij Amerikaanse klanten. Dit komt vooral van pas in grotere installaties die als individuele stukken afgeleverd worden en door de gebruiker worden samengesteld of wanneer een installatie op een later tijdstip wordt uitgebreid. Dit is niet mogelijk met kabels die enkel AWM-gecertificeerd zijn, daar moet de volledige installatie tijdens de bouw van de machine gebeuren.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details