Platform over productie- en procesautomatisering
Kostenbesparing door efficiënte energiebesparende motoren

Kostenbesparing door efficiënte energiebesparende motoren

NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.

De energiezuinige permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie heeft aanzienlijk lagere verliezen dan de huidige IE4 serie. De gladde motor, zonder ventilator, realiseert zijn hoge efficiëntie, die soms fors uitstijgt boven de efficiëntieklasse IE5, via een breed koppelbereik en is optimaal geschikt voor bedrijf in deellastbereik. De compacte IE5+ motor biedt een hoge vermogensdichtheid met kleinere inbouwmaten, en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met een bouwgrootte voor een vermogensbereik van 0,35 tot 1,1 kW met een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm en snelheden van 0 tot 2100 min-1. Directe motorbevestiging en NEMA- en IEC-motorbevestiging zijn beschikbaar. Een geïntegreerde encoder en een geïntegreerde mechanische rem zijn optioneel leverbaar.

Door het constante koppel over een breed toerentalbereik maken de IE5+-motoren een gerichte reductie van het aantal varianten mogelijk. Dit minimaliseert administratieve kosten en biedt de mogelijkheid tot gestroomlijnder productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen. De nieuwe IE5+ generatie motoren combineert niet alleen de voordelen van een modulair systeem en hogere efficiëntie met de mogelijkheden om het aantal varianten te verlagen, maar betaalt zichzelf ook in korte tijd terug. De nieuwe IE5+ motor kan worden gecombineerd met NORD reductoren en aandrijfelektronica als een modulair systeem en zal vanaf het tweede kwartaal van 2020 leverbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details