Platform over productie- en procesautomatisering
Kostenefficiënt starten met IIoT-applicaties

Kostenefficiënt starten met IIoT-applicaties

Ook in industriële omgevingen kennen IIoT-applicaties een toenemend succes. Probleem is echter dat hun ontwikkeling en opstart nogal wat voeten in de aarde kunnen hebben. Sinds kort is er echter een perfecte oplossing: de IIoT Gateway Starter Kit van Moxa. Deze bewezen industriële computeroplossing bevat immers alle elementen die nodig zijn voor de ontwikkeling van gelijk welke IIoT gateway toepassing. Kortom, een technisch vernuftige oplossing die op kostenefficiënte manier toelaat om creatieve ideeën met IIoT-applicaties uit te testen.

De starterkit wordt als kant-en-klare oplossing geleverd. Ze omvat een Moxa UC-8112-LX edge-computer met 1 GHz ARM-processor, 512 MB RAM, twee LAN-poorten en twee RS-232/422/485 seriële poorten. “De ThingsPro Gateway software is al geïnstalleerd, dus bent u meteen klaar om met IIoT te experimenteren”, vertelt Karel Mus, zaakvoerder van Technolec dat de oplossingen van Moxa in België verdeelt. “Tevens wordt de IIoT-gateway geleverd met kant-en-klare software voor data-acquisitie. De ThingsPro Suite ondersteunt Modbus- en MQTT-protocollen en vergemakkelijkt tag-gebaseerde data-acquisitie met ondersteuning voor virtuele tags. Daarnaast biedt ze RESTful/C/Python API’s voor een eenvoudige ontwikkeling. Ten slotte omvat ze een ingebouwde client voor de AWS IoT Cloud. Verder zit er ook nog een netsnoer, adapter en seriële consolekabel in de box.” 

Bestand tegen extreme omstandigheden
Bij de ontwikkeling van de starterskit werd bijzondere aandacht besteed aan de extreme condities die in veel productieomgevingen gangbaar zijn. Vandaar dat de oplossing bestand is tegen temperaturen van -40 tot 75 °C, elektromagnetische interferentie en constante trillingen. “Deze IIoT Gateway Starter Kit van Moxa is conform de industriële EMC-, EMI- en EMS-normen”, vervolgt Mus. “Verder zorgen de ingebouwde communicatiemogelijkheden voor een gemakkelijke data-overdracht tussen toestellen in het veld en de cloud. Hierbij denken we aan de Ethernet- en seriële poorten, maar ook de Ethernet-naar-cellulaire routeringsfunctionaliteit en de gebruiksklare VPN. Bovendien kunnen de toestellen ook 4G-ready worden geleverd. Zoals gebruikelijk is er vijf jaar garantie op de UC-8112-LX.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details