Platform over productie- en procesautomatisering
Kruim automatiseringswereld samen in Nürnberg

Kruim automatiseringswereld samen in Nürnberg

Het economisch klimaat mag dan nog niet op onweer staan, we hebben ook al gunstigere tijden gekend. Toch wist de dertigste editie van SPS te overtuigen met een indrukwekkend bezoekersaantal van meer dan 63.000. Bedrijven zijn nog steeds uitdrukkelijk op zoek naar producten en oplossingen voor slim en digitaal automatiseren. Het antwoord op de uitdagingen waar de maakindustrie voorstaat.

Exhibition SPS 2019

 

Het aantal exposanten dat met een eigen stand uitpakte op SPS was groter dan ooit. Maar liefst 1.585 exposanten op een beursoppervlakte van 135.500 m² rolden de rode loper uit voor Smart Production Solutions voor de 63.708 bezoekers. De nieuwe naam van de SPS beurs geeft duidelijk de richting aan waarin de industrie evolueert. Wil de maakindustrie gepersonaliseerde producten aan de kostprijs van massaproductie brengen, dan zal de productie flexibeler georganiseerd moeten worden om snel te schakelen. Slimme componenten, machines en software zullen een sleutelrol in deze transitie opnemen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de rondleidingen op de beurs rond machine learning en artificiële intelligentie, product- en machinesimulatie, industriële beveiliging in productie en cloudecosystemen bijzonder gesmaakt werden door de bezoekers van de beurs.

Digitalisering in de praktijk gebracht

Niet veel nieuws onder de zon zegt u? Hetzelfde verhaal van vorig jaar? Het grootste verschil met de voorbije jaren zijn misschien wel het aantal concrete cases bij gebruikers dat fabrikanten nu kunnen voorleggen en over mogen communiceren. Ze kwamen ruimschoots aan bod tijdens de beurs en vormden belangrijke gespreksonderwerpen op de standen. Het bewijs dat digitalisering ook in de praktijk al het verschil maakt. Deze convergentie tussen de wereld van besturing en de wereld van informatietechnologie was in elk van de zeventien hallen aanwezig. De IT-wereld was meer dan ooit aanwezig en verweven met productietechnologie: digital twins, cloud, big data … Geen productieproces dat in de toekomst zonder zal functioneren. Dat maakte cybersecurity ook een van de opvallende onderwerpen dit jaar, gebundeld in hal 6. Bezoekers wisten er hun weg vlot naar te vinden. Volgend jaar zal de beurs plaatsvinden van 24 tot en met 26 november.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details