Platform over productie- en procesautomatisering
Laag in pulsatie, hoog in efficiëntie

Laag in pulsatie, hoog in efficiëntie

Met de toevoeging van de FP 70 aan de pulsatiearme pompfamilie speelt KNF in op de marktbehoefte van pompen met een lagere pulsatie. Het nieuwe product combineert de voordelen van de KNF membraanpomptechnologie met de belangrijkste kenmerken van tandwiel- en centrifugaalpompen; zelfaanzuigend en droogloop zeker, zuiver transport van vloeistoffen en hoge chemische bestendigheid worden gecombineerd met lage pulsaties. Deze combinatie maakt de FP 70 interessant voor klanten in alle markten, waar een betrouwbare overdracht van kostbare vloeistoffen van essentieel belang is. 

Bijvoorbeeld voor medische toepassingen, waar apparatuur vaak in direct contact staat met de patiënt, kan de lagere pulsatie een positieve invloed hebben. Er worden minder pulsen overgebracht van de vloeistof naar de leidingen en vandaar naar de onderdelen die op de patiënt worden aangebracht, waardoor behandelingen minder belastend worden. Denk hierbij aan koelcircuits. De FP 70 bereikt een debiet tot 700 ml/min. en is ontworpen voor continu bedrijf tot een druk van 2 bar. 

Motoren aangepast aan klantenwens

De FP 70 kan worden uitgerust met motoren variërend van high-end BLDC motoren tot low-end DC-motoren, aangepast aan de functionaliteit en de levensduur die de klant zoekt. Afhankelijk van de bedrijfsparameters haalt de high-end BLDC motor een levensduur van 20.000 uur en meer. Bovendien kunnen de parameters van deze motoren bij KNF worden aangepast, wat betekent dat het regelgedrag, de prestatiekarakteristiek en de pompnauwkeurigheid exact kunnen worden afgestemd op de eisen van de klant. Samen met een ruime keuze aan elastomeren zoals EPDM, PTFE, FFKM en FKM, verschillende hydraulische aansluitingen zoals knelkoppeling, push-in fitting, binnendraad of slangpilaar, wordt de pomp bij KNF aangepast aan de behoeften van de klant.

Beste van twee werelden

Al met al biedt de FP 70 een grote waarde voor de klant door het beste van twee werelden te combineren: de lage pulsatie van tandwiel- en centrifugaalpompen en de sterke punten van membraanpompen, zoals zelfaanzuigend en dat deze mag drooglopen, gelijkmatige en schone vloeistofoverdracht en grote chemische bestendigheid. Gecombineerd met de mogelijkheid van KNF om de pompen aan te passen aan de behoeften van de klant, en in elke partijgrootte, wordt op verschillende manieren waarde geleverd aan de klant. Meer informatie over de FP 70 en andere Smooth Flow Solutions vindt u op www.knf.com of neem direct contact op met uw lokale KNF verkoopkantoor. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details