Platform over productie- en procesautomatisering
Lichaamstemperatuurmeting van Siemens vermindert risico op infectie in gebouwen

Lichaamstemperatuurmeting van Siemens vermindert risico op infectie in gebouwen

0 Contactloze temperatuurmeting aan de hoofdingang van een gebouw

0 Geïntegreerd in de workflow van bestaande beveiligings- en toegangsoplossingen

0 Verhoogt de bescherming van de gebruikers van een gebouw

Siemens Smart Infrastructure kondigde de lancering van Siveillance Thermal Shield aan. Dat is een oplossingenpakket waarmee de lichaamstemperatuur van een persoon die een gebouw wil betreden snel gemeten wordt. Het laat ook toe de resultaten te integreren in de video- en toegangssystemen van een bedrijf. De lichaamstemperatuur wordt met warmtebeeldcamera’s op een contactloze manier gemeten op een afstand van maximaal twee meter. Zo wordt de veiligheid van het beveiligingspersoneel gegarandeerd. Als uit het cameraonderzoek blijkt dat iemand een verhoogde lichaamstemperatuur heeft, moet een tweede onderzoek worden uitgevoerd. Dat gebeurt aan de hand van een medische thermometer die de bevinding al dan niet zal bevestigen.

Het oplossingenpakket integreert de externe warmtebeeldcamera met het Siveillance Video-beveiligingsplatform en met andere beveiligingssystemen van Siemens. Zo kunnen de metingen naadloos geïntegreerd worden in de workflow van de beveiligingsoplossingen van een bedrijf. Door Siveillance Thermal Shield te gebruiken aan de ingang van bijvoorbeeld een fabrieksgebouw kunnen medewerkers snel en eenvoudig gescreend worden als onderdeel van routinetoegangscontroles. Dat is vooral nuttig in de voedingsindustrie, waar de COVID-19-pandemie de productie heeft bemoeilijkt. Het kan ook toegepast worden in onder andere ziekenhuizen en op grensovergangen.

“Siveillance Thermal Shield verhoogt de veiligheid van alle gebruikers van een gebouw of een faciliteit”, aldus Joachim Langenscheid, Europees verantwoordelijke Solution and Service Portfolio bij Siemens Smart Infrastructure. “We adviseren bedrijven ook over hoe ze Thermal Shield kunnen gebruiken voor hun sectorspecifieke toepassingen om zo hun beveiligingssystemen en -procedures te optimaliseren. Daarnaast ondersteunen we hen bij de technische implementatie.”

Om een maximale nauwkeurigheid te verzekeren, meten de camera’s de lichaamstemperatuur ter hoogte van de ogen. Een positief resultaat activeert akoestische en visuele alarmen. De temperatuur van elke persoon wordt afzonderlijk gemeten om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te garanderen. Als blijkt dat een persoon een verhoogde lichaamstemperatuur heeft en die bevinding bevestigd wordt door een tweede onderzoek met een medische thermometer, worden de volgende stappen die bepaald zijn in de workflows automatisch geïnitieerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details