Platform over productie- en procesautomatisering
LogiDrive intralogistieke oplossingen combineren energiezuinigheid met minder varianten

LogiDrive intralogistieke oplossingen combineren energiezuinigheid met minder varianten

Grote intralogistieke projecten voor luchthavens, pakketcentra, hoogbouwmagazijnen of andere magazijnlogistieke voorzieningen moeten voldoen aan verschillende concurrerende eisen. Met het LogiDrive concept voor aandrijftechniek hanteert NORD DRIVESYSTEMS een uitgebreide TCO benadering die energiezuinigheid en reductie van varianten combineert met optimale systeemoplossingen voor intralogistiek.

Transportbanden in intralogistieke installaties voor luchthavens, magazijnen en pakketcentra zijn vaak ontworpen voor de verwachte maximale belasting, met bijbehorende veiligheidsfactoren. Dit resulteert vaak in aandrijvingen die overgedimensioneerd zijn voor de toepassing. In de praktijk echter bereiken dergelijke installaties de maximale belasting slechts met een klein deel van de getransporteerde goederen. Als gevolg daarvan werken de aandrijvingen meestal alleen in het inefficiënte deellastbereik. Met het LogiDrive concept gaat NORD tegen deze trend in met een specifieke reductie van varianten met moderne synchroonmotoren. Vergeleken met de conventionele asynchroontechniek verbruiken deze motoren minder energie in het deellast- en deeltoerentalbereik. Daarom zijn ze in deze bedrijfspunten energie-efficiënter en houden ze ook bij overdimensionering het rendement op een hoog niveau door reductie van de varianten. Dit resulteert in een lagere total cost of ownership (TCO).

Vier van de vijf aandrijfvarianten zijn niet nodig

NORD frequentieomvormers kunnen de uitgangssnelheid regelen via een frequentiebereik van 25 tot 100 Hz. Dankzij hun hoge overbelastbaarheid hebben moderne synchroonmotoren één enkel motortype dat in plaats van verschillende motorgroottes kan worden gebruikt. Afhankelijk van de prestatie-eis wordt hij door zijn omvormer met verschillende frequenties aangestuurd. In een NORD project voor bagagetransport op een luchthaven met 700 aandrijfunits kon het aantal varianten bijvoorbeeld met circa 80% worden verminderd. Acht varianten van de 11 gebruikte aandrijfconfiguraties betreffen een standaard systeemoplossing, de NORD LogiDrive. Bewezen standaardoplossingen zijn getest en kunnen veilig worden gebruikt.

Kostenreductie dankzij standaardisatie

De LogiDrive systemen van NORD zijn zeer efficiënt, uiterst eenvoudig te onderhouden en te installeren dankzij de plug-and-play technologie, en zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de voorraad aan reserveonderdelen tijdens het gebruik. Het hele concept is ontworpen voor een eenvoudige planning en inbedrijfstelling. De gestandaardiseerde motorreductorvarianten zijn speciaal ontworpen voor de intralogistiek, de pakketlogistiek en de luchthaventechniek en zijn bijzonder geschikt om het aantal varianten te verminderen. Het compacte ontwerp bespaart ruimte en de lichtgewicht aluminium behuizing maakt een gewichtsbesparing tot 25% mogelijk. De LogiDrive aandrijfunits bestaan uit een IE4 synchroonmotor met een nominaal vermogen tot 5,5 kW, een 2-traps kegelwielreductor en een NORDAC LINK frequentieomvormer die in de buurt van de motor

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details