Platform over productie- en procesautomatisering
Marine certificaat voor motoren opent weg naar nieuwe toepassingen

Marine certificaat voor motoren opent weg naar nieuwe toepassingen

Als fabrikant is het cruciaal om te blijven inves­teren in de verdere optimalisatie van het product­as­sortiment en de uitbreiding van de toepassings­mogelijkheden. Daarom zet MEZ Motoren, met Van Houcke NV uit Jabbeke als exclusieve invoerder voor België, de laatste tijd ook fors in op het behalen van allerlei certificaten om zo de klanten een totaalpakket te kunnen aanbieden. Recent ontving de fabrikant het Marine certificaat van DNV-GL voor driefasige aluminium en gietijzer elektromotoren met of zonder ventilator, waardoor de specialist nu ook een reeks motoren voor maritieme toepassingen aanbiedt.

Familiebedrijf Van Houcke NV is al meer dan zestig jaar exclusief invoerder van MEZ elektromotoren in alle bouwgroottes van 63 tot en met 355 in de spanningen 230/400 V en 400/690V en met een vermogen tussen 0.06 en 500 kW. “We leveren IE1, IE2 en IE3 motoren, en zelfs al 2P en 4P IE4 motoren, waarmee we inspelen op de normen van de toekomst”, vertelt managing director Dielen De Rese. “Aangezien MEZ alleen nog driefasige motoren produceert, introduceerden we een nieuwe reeks eenfasige motoren onder de merknaam FCM Motors Europe. Sinds 2018 leveren we ook frequentiesturingen om het toerental van een elektromotor nauwkeurig te regelen en vanaf begin vorig jaar kan men bij ons ATEX-motoren van MEZ vinden.”

Marine certificaat

Bij MEZ Motoren investeren ze niet alleen in de ontwikkeling en optimalisatie van het productgamma, maar ook in het bekomen van certificaten om de klanten een totaalpakket te kunnen aanbieden. Zo beschikken ze over een ISO-, CSA/UL- en ATEX-certificaat. “Recent verkregen we van DNV-GL een Marine certificaat voor de aluminium en gietijzeren motoren. Dankzij dit certificaat kunnen we nog flexibeler inspelen op de behoeften van onze klanten en nieuwe marktsegmenten aanboren voor maritieme toepassingen, zowel boven als onder dek”, vult De Rese aan. “Deze motoren zijn uit voorraad leverbaar en we beschikken over de nodige remmen en encoders om de motoren buitendeks te monteren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details