Platform over productie- en procesautomatisering
MAXXDRIVE® XT industriële reductoren.- Krachtige aandrijving voor krachtige transportbanden

MAXXDRIVE® XT industriële reductoren.- Krachtige aandrijving voor krachtige transportbanden

De tweetraps haakse MAXXDRIVE® XT reductoren van NORD zijn bij uitstek geschikt voor transportbandsystemen in zware bulkbehandelingstoepassingen in de stortgoedindustrie. Ze zijn leverbaar in zeven bouwgroottes voor vermogens van 50 tot 1.500 kW met uitgaande koppels tussen 15 en 75 kNm.

De industriële MAXXDRIVE® XT reductoren van NORD hebben een hoge thermische capaciteit zonder externe koeling. Ze houden de transportsystemen ook onder de zwaarste omstandigheden draaiende en zorgen voor een soepele materiaalstroom. Dankzij de constructie met diepe koelribben, geoptimaliseerde axiale waaiers en luchtstroomgeleiders, is er geen aanvullende koeling nodig. Grote rollagers en grote asafstanden maken hoge belastingen mogelijk en verlengen de levensduur van de componenten. De nieuwste MAXXDRIVE® XT generatie vult de MAXXDRIVE serie aan met een toepassingsgerichte geoptimaliseerde tweetraps haakse reductor, die bijzonder geschikt is voor transportbandsystemen en individueel kan worden aangepast aan specifieke toepassingen. Het vermogens- en toerentalbereik is speciaal toegesneden op industrieën waar kleine reductieverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in de stortgoed- en mijnindustrie. Daar zijn zeer robuuste oplossingen nodig die bestand zijn tegen vuil, en betrouwbaar zijn onder ruwe bedrijfsomstandigheden. Dit vereist speciale afdichtingsconcepten die zo min mogelijk onderhoud vergen.

Modulair systeem voor efficiënte transportbanden

Het door NORD DRIVESYSTEMS afgestemde modulaire systeem is gebaseerd op een uitgebreide reeks frequentieomvormers, motoren en reductoren, naast koppelings- en remsystemen – elk met een grote verscheidenheid aan opties en functies. Of het nu gaat om transportbandsystemen, mengers, molens, sorteertrommels of brekers, de industriële MAXXDRIVE® reductoren van NORD DRIVESYSTEMS realiseren hoge uitgaande koppels en bewijzen zich al meer dan tien jaar in zware toepassingen. In het algemeen produceert NORD motorreductoren voor horizontale en verticale transportsystemen in een eendelige behuizing die extreem hoge krachten en koppelbelastingen kan weerstaan. Dit geldt eveneens voor de uiterst krachtige industriële reductoren tot 250.000 Nm, nodig bij zeer steile transporthellingen en voor het transport van grote materiaalhoeveelheden. Offset van de as maakt een zeer compact ontwerp mogelijk, alsmede toepassing van grotere rollagers die een langere levensduur van de lagers garanderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details