Platform over productie- en procesautomatisering
Meer vrijheid in analyseren en bedienen

Meer vrijheid in analyseren en bedienen

Intuïtieve en flexibele bedieningsconcepten

Moderne bedieningsconcepten moeten hand in hand gaan met ‘smart production’. Machinebouwers hebben daarom de taak om complexe processen in nieuwe operationele concepten eenvoudig te implementeren. Met  de web-based visualiseringstool VisuDesigner van SIGMATEK kunnen bedieningsconcepten op basis van html, css en javascript comfortabel worden geprogrammeerd. 

In de snelle consumentenwereld worden nieuwe technologieën uitgeprobeerd en trends gezet, die met enige tijdsvertraging ook in de industrie verwacht kunnen worden. Echter is voor de industriële toepassing de lange beschikbaarheid een basisvereiste. Naast een eenvoudige bediening moet een machine betrouwbaar zijn, vele jaren trouwe dienst bewijzen en blootgesteld kunnen  worden aan ruwe omgevingsinvloeden.

Intuïtieve Bediening
SIGMATEK biedt met zijn widescreen ETT serie een HMI-oplossing die het mogelijk maakt de hardware gemakkelijk in te zetten voor toekomstige configuraties. Eenmaal ingebouwd kan de processor- en interface eenheid van het Multi Touch panel dusdanig worden uitgebreid dat zelfs complexe HTML5 visualisaties kunnen worden weergegeven. 

VisuDesigner

Flexibele Ontwikkelomgeving
Visualisatie ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van de voordelen van de webtechnologieën in de VISUDesigner, zonder uitgebreide expertise. De intuïtief ontworpen werking van de grafische HMI-Editor zorgt voor deze vereenvoudiging: de grafische interface is geconfigureerd met behulp van moderne design thema’s en uitgerust met een uitgebreide bibliotheek van vooraf gedefinieerde display en besturingselementen. Denk aan knoppen, schuifregelaars of menu’s en veel gebruikte functies, zoals trend display of receptmanagement. Tijdens het bewerken ziet de gebruiker altijd het resultaat van het scherm zoals het uiteindelijk zal verschijnen op het geselecteerde doel­apparaat, bedieningspaneel, tablet of smart­phone. Via de online preview kan het besturingsconcept getest worden: de volledige visualisatie kan via de netwerkverbinding worden uitgevoerd met behulp van de werkelijke machinewaarden zonder een HMI.

VisuDesigner

Kabelvrij en veilig rondom de machine; het Wireless-Bedieningspaneel HGW 1033-3 met Safety-Functies biedt grote bewegingsvrijheid.


Responsieve visualisatie
De eerste ervaring leert dat bij HTML5 visualisaties de omschakeltijden van beelden belangrijk zijn. Aangezien het bij de automatisering hoofdzakelijk over snelheid gaat is het belangrijk de belasting van de processor zo efficiënt mogelijk te benutten zonder de gebruikerservaring tekort te doen. SIGMATEK vertrouwt op een geoptimaliseerde webbrowser en speelt in op een adaptief design concept. Dit zorgt voor meer flexibele presentatiemogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een aparte pagina met  belangrijkse statusberichten aangemaakt worden en op de mobiele telefoon van een supervisor systeem worden weergegeven terwijl de gebruikersinterface op een workstation andere instelopties of animaties bevat.  

SigmaControl is op 12 en 13 juni aanstaande aanwezig op VisionRobotics&Motion in Veldhoven, standnummer 143.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details