Platform over productie- en procesautomatisering
Minister van economische zaken bezoekt Turck op de Hannover Messe

Minister van economische zaken bezoekt Turck op de Hannover Messe

Dr. Robert Habeck leert over de bijdrage van Turck aan een duurzame industrie op de Hannover Messe

Als onderdeel van zijn rondleiding over de beurs op de tweede dag van Hannover Messe 2024, bracht de minister van Economische Zaken en Klimaat, Dr. Robert Habeck, ook een bezoek aan de in Mülheim gevestigde automatiseringsspecialist Turck. Samen met een delegatie van de verenigingen ZVEI en VDMA kwam de minister meer te weten over de bijdrage van Turck aan een duurzame industrie. De gasten werden verwelkomd door Managing Director Christian Wolf en Olaf Ophoff, Vice President van de business unit Automation Systems.

De minister en de gastheren hadden een levendige discussie over hoe Turck het bedrijfsmotto “We enable Sustainability” tot leven brengt. “Of het nu gaat om effectief energiebeheer, efficiënte en grondstofbesparende productie of transparante toeleveringsketens – alle stappen in de richting van meer efficiëntie en duurzaamheid zijn gebaseerd op de juiste gegevens. Wij zorgen voor de betrouwbare verzameling, verwerking en overdracht van deze gegevens – van de sensor naar de cloud”, legt Wolf uit. “Als specialist in slimme sensortechnologie en decentrale automatisering met IP67-bescherming ondersteunen we de digitale transformatie en behoren we tot de pioniers van Industrie 4.0 en IIoT,” voegde Ophoff toe.

De minister van Economische Zaken zag hoe deze aanpak in de praktijk kan worden toegepast op twee tentoonstellingsstukken, eerst op een demomachine die veel gegevens registreert en de meetwaarden naar de cloud verzendt, en vervolgens op een op RFID gebaseerde track-and-trace-toepassing die de efficiëntiewinst door transparante toeleveringsketens demonstreert. In de ontspannen sfeer van het gesprek liet Dr. Habeck de kans niet voorbijgaan om het model van de vorkheftruck die hiervoor werd gebruikt zelf door de RFID-poort op de beursstand te sturen – of het in ieder geval eens te proberen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details