Platform over productie- en procesautomatisering
Modicon Switch van Schneider Electric komt tegemoet aan alle eisen

Modicon Switch van Schneider Electric komt tegemoet aan alle eisen

Modicon switchen bieden het antwoord

Het nieuwe Modicon Switch gamma bestaat uit flexibele industriële switchen die uitgerust zijn met de meest recente Industrial Ethernet technologie. Het gamma is ook klaar voor nieuwe technologie zoals PoE (Power over Ethernet) en Gigabit netwerken.

Met het Modicon Switch gamma kunnen performante en robuuste oplossingen en architecturen worden gebouwd, gaande van enkelvoudige netwerken met enkele deelnemers tot complexe redundante ringnetwerken met honderden componenten. De switchen van de vorige (Connexium) generatie kunnen makkelijk worden gemoderniseerd dankzij de Converter tool.

Met de “managed” “switchen” zijn specifieke uitvoeringen voor veeleisende omgevingen beschikbaar. Ook cyberveiligheid blijft uiteraard geen dode letter. Het nieuwe gamma is uitgerust met de meest geavanceerde tools om te weerstaan aan de uitdagingen van vandaag en morgen:

  • Op MAC gebaseerde poortveiligheid / Port based access control
  • DoS (Denial of Service) preventie
  • Lokaal role based user management
  • ACLs (Authenticatielijsten)

De netwerkstabiliteit wordt gegarandeerd door de mogelijkheid tot redundantie (FuseNet, HIPER Ring, LAG) en een flexibel beheer van ingangen via SNMP. Dat de switchen voorzien zijn van USB-C en HTML-5 (dus geen Java!)  maakt ook de communicatie en het (web-)management een stuk makkelijker.

Het slim design, de betrouwbare procesverwerking en de robuust uitgevoerde componenten zijn uitermate geschikt om de drie grote uitdagingen van vandaag én morgen aan te kunnen:

Uitdaging 1: Cyberveiligheid

Industriële verbindingen ondergingen de afgelopen jaren een grondige metamorfose. Evoluties zoals IoT en Industry 4.0 zijn daar niet vreemd aan. Denk bijvoorbeeld aan de cyberveiligheid. In een wereld waar alles verbonden is via het Internet of Things, volstaan oplossingen uit het verleden niet langer. De veiligheidsoplossingen moeten toegespitst zijn op de nieuwe netwerktopologie, met robuuste communicatieprotocollen en producten die een continue werking garanderen, ook als iemand ongeoorloofde bedoelingen heeft.

Uitdaging 2: Zekerheid

Een tweede verandering die we vandaag merken is de grotere vraag naar zekerheid. Dat uit zich in meerdere subvragen: een vraag naar specifieke varianten die zekerheid bieden onder zware omstandigheden, een vraag naar redundante oplossingen die de continuïteit garanderen en tot slot een vraag naar digitale oplossingen. Gebruikers van industriële “switchen” willen gebruik maken van digitale informatie om hun systemen optimaal te laten renderen.

Uitdaging 3: gebruiksvriendelijkheid

Een gebrek aan compatibiliteit is een grote ergernis voor al wie een industriële installatie beheert. Component A spreekt niet met component B. Component B spreekt wel met component C, maar enkel als er een interface gebruikt wordt, … Ook de integratie van nieuwe onderdelen in een installatie bezorgt weleens grijze haren en hetzelfde geldt voor de communicatie van de toestand van de switchen. Nog maar eens een nieuwe webinterface of bijkomende app om componenten op te kunnen volgen, daar zit niemand op te wachten. Centralisatie en eenvoud is hier dus een duidelijke vraag vanuit de klant.

Tot slot

De Modicon Switch familie werd langdurig gevalideerd op diverse automatiseringsoplossingen (Modicon PAC’s en PLC’s, Altivar snelheidsregelaars, SCADA softwares Citect Scada, Wonderware, Geo Scada en analyse software (Advisors) …) en is de oplossing om uw installaties op een veilige manier te connecteren, en geconnecteerd te houden, tijdens de volledige levenscyclus van uw installaties. De nieuwe toegevoegde functies zorgen ervoor dat de gebruikers op twee oren kunnen slapen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details