Platform over productie- en procesautomatisering
Modulair monitorsysteem voor ATEX-zones

Modulair monitorsysteem voor ATEX-zones

Apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is, moet uiteraard aan extra veiligheidseisen voldoen. VisuNet GXP, het monitorsysteem van Pepperl+Fuchs is specifiek ontworpen voor procesvisualisering in ATEX-zone 1/21 en 2/22. Dankzij zijn modulair ontwerp kunnen gebruikers essentiële componenten zelf vervangen, zodat de stilstandtijd steeds tot een minimum beperkt blijft. 

VisuNet GXP van Pepperl+Fuchs is beschikbaar als remote monitor of als pc voor ATEX-zones 1/21 en 2/22. Remote monitors zijn voorzien van een innovatieve thin client en geven het scherm van een host-pc in exlosiegevaarlijke omgevingen weer. Wanneer een standalone pc vereist is, wordt VisuNet GXP voorzien van een krachtige computereenheid. Dit toestel onderscheidt zich door zijn modulaire ontwerp. Dat laat een snelle en eenvoudige montage en vervanging van essentiële componenten toe. Dit vereenvoudigt onderhoudswerkzaamheden en verbetert de beschikbaarheid van het HMI-systeem en het productieproces.

Vernuftig staaltje firmware in toestel: RM Shell 5.0
Daarnaast hebben de ingenieurs van Pepperl+Fuchs voor een vernuftig staaltje firmware gezorgd in het toestel: RM Shell 5.0. Hierdoor kan de VisuNet GXP zeer eenvoudig een veilige verbinding gaan maken met de host in veilige zone. Dit gebeurt in drie heel intuïtieve stappen, waarbij de drempel voor de operator bewust heel laag gehouden is. Vroeger kon dit een tijdrovend proces zijn, vandaag gebeurt dit in een handomdraai. Daarenboven kan de HMI vanop afstand overgenomen worden, zodat systeembeheerders zich niet langer op de werkvloer moeten begeven om
de HMI-systemen te configureren, controleren of onderhouden.

Compact formaat voor eenvoudige montage
Ten slotte valt ook het compacte ontwerp van de VisuNet GXP op. Dat draagt weer bij tot de eenvoudige montage en ingebruikstelling van de HMI. Hij is verder voorzien van een robuuste power supply. Om aan een brede waaier van toepassingen te kunnen voldoen, werd zowel een DC-versie (18 – 36 DC) als een AC-versie (115 – 230 V AC) gecreëerd. De energietoevoer is een stand-alone component en is geschikt voor wandmontage, maar kan ook in de behuizing of rechtstreeks op de computereenheid worden geïnstalleerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details