Platform over productie- en procesautomatisering
myPNOZ, de nieuwe generatie modulaire opgebouwde veiligheidsrelais
Het bijzondere aan het veiligheidsrelais myPNOZ is het nieuwe type interne combinatielogica: door de modulaire opbouw kunnen meerdere veiligheidssensoren worden bewaakt zonder dat er meerdere relais hoeven te worden aangesloten.

myPNOZ, de nieuwe generatie modulaire opgebouwde veiligheidsrelais

Het veiligheidsrelais bewaakt veiligheidsfuncties zoals noodstop, lichtscherm, tweehandenbediening… Automatiseringsbedrijf Pilz was pionier in veiligheid toen ze in 1987 ’s werelds eerste veiligheidsrelais ooit op de markt brachten. Nu zet Pilz een nieuwe mijlpaal met het oog op de digitalisering in de industrie: met myPNOZ biedt Pilz veilige oplossingen aan die volgens klantspecifieke eisen individueel in partijgrootte 1 worden gebouwd. Pilz heeft hiervoor een digitaal, geïntegreerd aankoopproces gecreëerd, van selectie tot bestelling.

Geen programmeerkennis nodig

In de bijbehorende online tool myPNOZ Creator kan uit een groot aantal mogelijke varianten een vraaggerichte veiligheidsoplossing worden samengesteld. Voor het aanmaken in myPNOZ Creator is geen programmeerkennis nodig, omdat de logica voor het koppelen van de veiligheidsfuncties in myPNOZ via de modulekeuze en de aansluitvolgorde ervan wordt gedefinieerd.

De gebruiker kan schakelen tussen een logische en een hardware-weergave. Daarnaast biedt een simulatie de mogelijkheid tot validatie en is er uitgebreide documentatie.

: In de online tool myPNOZ Creator stelt de klant uit talloze mogelijkheden een complete oplossing op maat samen – zonder enige softwarekennis voor de programmering of samenstelling.

Talloze mogelijkheden, één product

myPNOZ is een efficiënte en veilige oplossing voor de machine- en installatiebouw. Het veiligheidsrelais kan in een breed scala aan sectoren gebruikt worden. Gebruikers profiteren van veiligheidstoepassingen met een eenvoudige tot gemiddelde complexiteit wanneer er twee tot maximaal 16 veilige invoerfuncties moeten worden bewaakt, en zonder gebruik te maken van engineeringsoftware.

Eenvoudig (opnieuw) bestellen

Het gegenereerde product kan direct via de online tool worden besteld en de gebruiker kan dus met een muisklik de vooraf gedefinieerde combinatie myPNOZ bestellen. Het veiligheidsrelais wordt voorgemonteerd geleverd en is klaar voor inbedrijfname. Alleen voor de montage in de schakelkast is nog een schroevendraaier nodig. Bovendien krijgt elke myPNOZ een unieke typecode, zodat dezelfde systeemconfiguratie op elk gewenst moment opnieuw kan worden besteld.

“Voor de gebruiker biedt myPNOZ een compleet nieuwe klantervaring met het oog op het selecteren, bestellen en installeren van industriële componenten. Met ondersteuning van een tool wordt het selecteren en bestellen vereenvoudigd en worden foutbronnen voorkomen. Dit is vooral bij veiligheidsrelais, die zijn bedoeld voor de bescherming van mens en machine, een heel belangrijk punt”, zegt Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG, over de voordelen voor de klant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details