Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuw trainingsportaal van itsme Industrial Automation

Nieuw trainingsportaal van itsme Industrial Automation

itsme Industrial Automation is al decennia een begrip als kennisbaken voor besturingstechniek en aandrijftechniek. Jaarlijks stellen ongeveer 1.000 bedrijven uit de (maak-)industrie een breed scala aan technische vragen aan de onafhankelijke specialisten van de Technical Support Desk van itsme Industrial Automation.

Bij urgente vragen, voor technisch advies of voor ondersteuning van (migratie-)projecten bieden de consultants van itsme Industrial Automation altijd de helpende hand. De knowhow van deze specialisten en consultants komt voort uit deze unieke combinatie van theorie en praktijk, waarin altijd een oplossing gevonden moet worden om te optimaliseren met nieuwe technieken en mogelijkheden binnen bestaande processen en systemen.

Training

Deze zelfde specialisten en consultants zijn ook de mensen die de trainingen van itsme Industrial Automation samenstellen en als docent voor de groep staan. Deze groepen zijn altijd klein, om ruimte te bieden aan alle vragen waar de cursisten in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Zo weten wij dat goed geschoold personeel van levensbelang is voor elk bedrijf. Zeker in onze branche, waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. De eisen die aan medewerkers worden gesteld, veranderen met iedere innovatie en alle zeilen moeten worden bijgezet om bestaande kennis te behouden. Daarom is het meer dan ooit van belang dat medewerkers hun kennis kunnen bijspijkeren of uitbreiden. Met die ververste of nieuwe kennis zijn zij beter opgewassen tegen hun taak. Deze beheersing zorgt voor betere zakelijke prestaties en minder risico’s én natuurlijk ook gelukkige medewerkers.

Cedeo-erkend en praktijkgericht

Van een toonaangevende technische distributeur mag worden verwacht dat je er naast producten ook objectieve kennis over het gebruik van die producten kunt verwerven. Daarom investeert itsme Industrial Automation jaarlijks fors in de ontwikkeling van technische trainingen, die variëren van Simatic S5 tot de nieuwste versie van TIA Portal, van Modbus tot Profinet, inclusief netwerkdiagnoses, en van Scada tot Motion tot PCS7. En als een training niet precies aansluit op de behoefte, dan wordt die behoefte eerst samen in kaart gebracht. Alle trainingen, die gewoonlijk één tot drie dagen duren, zijn Cedeo-erkend en worden door de deelnemers zeer hoog gewaardeerd, vooral vanwege de onafhankelijke en sterk op de praktijk gerichte aanpak.

Nieuw trainingsportaal

Natuurlijk is niet alleen over de inhoud van de trainingen goed nagedacht, de trainingen worden vanaf nu ook overzichtelijk weergegeven op het nieuwe trainingsportaal van itsme Industrial Automation. Snel filteren en kiezen uit het trainingsaanbod is hiermee een peulenschil geworden. En ook een aanvraag voor een maatwerk-training is in een handomdraai gemaakt. Via het portaal worden de hoofdcontactpersoon en de deelnemers aan trainingen perfect op de hoogte gehouden van geboekte trainingen en trainingsaanvragen. Inschrijvingen worden snel bevestigd en door een automatisch verstuurde herinnering zal geen deelnemer de start van de training missen.

Eenvoudig en overzichtelijk

In het portaal vind je eenvoudig en snel de gewenste training. Het is slechts een kwestie van filteren. Een keuze voor een bepaalde categorie opent de weg naar de soorten trainingen binnen die categorie. Vervolgens kan uit zo’n soort de juiste specifieke training worden gekozen. Daarnaast kan er worden gefilterd op de locatie waar de trainingen worden gegeven. In het overzicht van de specifieke trainingen is duidelijk te zien of er al een startdatum beschikbaar is. Klik je op de training die je eventueel wil volgen, dan zie je duidelijk de inhoud, de doelgroep, het eindniveau, de benodigde voorkennis en de geplande data. Komen die data niet uit, of is er nog geen startdatum aangegeven, zet jezelf dan eenvoudig op de wachtlijst. Dat doe je door te klikken op de knop waarmee je aangeeft dat je in die training geïnteresseerd bent. Bij voldoende belangstelling voor een training wordt die zo snel mogelijk ingepland.     

Maatwerk en optimalisering

Geen bedrijf is hetzelfde en dat uit zich ook in verschillende kennisbehoeften. itsme Industrial Automation speelt hierop in met maatwerktrainingen. Na een inventarisatie van het bestaande en het gewenste kennisniveau, gebaseerd op de toepassingen en projecten van een bedrijf, wordt een klantspecifieke training of zelfs een heel trainingsprogramma opgesteld, dat op een itsme-locatie of op locatie bij het bedrijf kan worden gegeven, op een moment naar eigen keuze. Vaak worden hierbij delen van bestaande trainingen gecombineerd of wordt de training uitgebreid op basis van de klantbehoefte. De voortdurende ontwikkeling van het opleidingsassortiment wordt uiteraard ook gestimuleerd door een gedegen evaluatie van de gegeven trainingen. Tot voor kort werd feedback vaak tijdens de training ter plekke gedeeld, maar via het nieuwe portaal worden de beoordelingen structureel vastgelegd, zodat het trainingsaanbod continu kan worden aangepast en geoptimaliseerd. Mede dankzij het nieuwe trainingsportaal blijven bedrijven daarom verzekerd van de best mogelijke trainingen bij itsme Industrial Automation.

Wilt u meer over het trainingsportaal of over het trainingsschema weten,
neem dan hier contact met ons op. 

Over Cedeo

Cedeo is de onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Aan de hand van periodiek klanttevredenheidsonderzoek onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo de aanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details