Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe automatiseringsoplossingen die zich naadloos laten integreren

Nieuwe automatiseringsoplossingen die zich naadloos laten integreren

Intelligente camera’s, samenwerking tussen operatoren en transportoplossingen, nagelnieuwe cloudapplicatie … Het zal gonzen van bedrijvigheid op stand 206/114 in hal 7 van SPS IPC Drives. B&R laat hier een resem veelbelovende innovaties los op het publiek.

B&R
De gebruiker hoeft enkel de functie te configureren in Automation Studio. Met één enkel cameratype kan er met andere woorden een brede waaier aan applicaties gerealiseerd worden.

B&R zal zich voor het eerst begeven op het domein van machinevisie. Het vertrekt daarvoor vanuit een duidelijk principe: de hardware is volledig geïntegreerd in het automatiseringssysteem. Op die manier kunnen de camera’s en de machinefuncties tot op de microseconde exact gesynchroniseerd worden. Tijdens SPC IPC Drives zal het twee varianten tonen: de Smart Sensor en de Smart Camera. De Smart Sensor dient om een enkele visiefunctionaliteit te realiseren, bijvoorbeeld positiedetectie of het uitlezen van een QR-code. De gebruiker hoeft enkel de functie te configureren in Automation Studio. Met één enkel cameratype kan er met andere woorden een brede waaier aan applicaties gerealiseerd worden. Waar meer dan één functionaliteit vereist is, komt de krachtige Smart Camera op de proppen. De bestaande applicatiesoftware, parameters en modellen blijven dezelfde. De camera hoeft enkel toegevoegd te worden aan het netwerk, alle settings worden vervolgens automatisch gegenereerd vanuit de controller. Voor beide camera’s is er keuze uit drie beeldsensoren (1,3 tot 5 megapixels). 

B&R
De combinatie van B&R’s flexibele ACOPOStrak transportsysteem met human-track collaboratie zet nieuwe standaarden in productieveiligheid.

Veiligheidsfuncties maken human-track samenwerking mogelijk
De combinatie van B&R’s flexibele ACOPOStrak transportsysteem met human-track collaboratie zet nieuwe standaarden in productieveiligheid. Dankzij de intelligente veiligheidstechnologie kunnen operatoren veilig werken vanuit hun werkposten, zonder de nood aan veiligheidshekwerk. Er zijn vijf veiligheidsfuncties geïntegreerd: Safe Torque Off (STO), Safety Limited Speed (SLS), Safety Limited Force (SLF), Safe Direction (SDI) en Safe Maximum Speed (SMS). Ze limiteren de snelheid en het vermogen van de ACOPOStrak shuttles terwijl die passeren aan manuele werkposten. Op de rest van de baan maken ze dan gebruik van hun volle dynamische vermogen. Wat opvalt in dit systeem is de flexibiliteit. De limietwaarden voor een veilige snelheid en kracht worden berekend door de veiligheidstoepassing tijdens operatie en kunnen wanneer nodig geactiveerd en gedeactiveerd worden. De berekeningen nemen zelfs het gewicht van de shuttles in overweging, zodat ze elk zonder gevaar aan de gepaste snelheid kunnen passeren.

B&R
OEM’s krijgen hiermee een betrouwbaar overzicht van al hun machines op de werkvloer, wat hen in staat stelt om potentiële verbeteringen te identificeren, service te verhogen en nieuwe businessmodellen en inkomstenstromen te lanceren.

Asset Performance Monitor
B&R zal tevens zijn allereerste cloudapplicatie op basis van ABB Ability voorstellen. OEM’s krijgen hiermee een betrouwbaar overzicht van al hun machines op de werkvloer, wat hen in staat stelt om potentiële verbeteringen te identificeren, service naar een nieuw niveau te brengen en nieuwe businessmodellen en inkomstenstromen te lanceren. De Asset Performance Monitor cloudapplicatie levert 24/7 gegevens aan, zoals productietempo, energieverbruik en temperatuur. Gebruikers kunnen aangeven welke informatie vereist is, de applicatie berekent vervolgens automatisch de KPI’s. De data worden vervolgens in een overzichtelijk dashboard gegoten. OEM’s krijgen op die manier een handig instrument in handen om strategische machine-upgrades uit te voeren en de service voor hun klanten te verbeteren. Een edge device verzamelt de data van de machines via OPC-UA uit de controller en stuurt ze via het MQTT-protocol naar de cloud. De verbinding en de installatie van de benodigde software gebeuren automatisch. De applicatie maakt gebruik van ABB Ability, een internetplatform ontworpen voor industrieel gebruik. Veiligheid en data-integriteit worden verzekerd door de state-of-the-art veiligheidsstandaarden en transferprotocols.     

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld B&R

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details