Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling van Pilz
Foto: Pilz GmbH & Co. KG

Nieuwe deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling van Pilz

Het is een deurgreep met geïntegreerde actuator en geïntegreerde noodontgrendeling die naadloos aansluit op alle andere modules van het veiligheidsheksysteem PSENmlock.

De veilige sluiting wordt mogelijk gemaakt door de tweekanaals aansturing van de sluiting. Dit maakt de schakelaar bijzonder geschikt voor gebruik op machines met gevaarlijke uitlooptijd, waar een veilige sluiting tot PL d of PL e noodzakelijk is. In combinatie met besturingstechniek van Pilz beschikt u over een veilige totaaloplossing voor de bewaking en aansturing van de sluiting van afschermingen.

Veiligheid gecombineerd met hoge flexibiliteit

De PSENmlock deurgreepmodule kan zowel voor linksdraaiende als rechtsdraaiende deuren worden gebruikt. Hij kan aan de binnenkant of buitenkant worden geïnstalleerd en is compatibel met zowel draaideuren als schuifdeuren. Dit maakt de deurgreepmodule geschikt voor uiteenlopende deuren en biedt maximale flexibiliteit bij de inbouw.

Gevarenzone onder controle

Aan de buitenkant van de te beveiligen deur bevindt zich de gele deurgreep, waarmee de actuator wordt uitgeschoven voor het sluiten of openen. De noodontgrendeling kan alleen worden geactiveerd door de rode deurgreep binnenin. Daardoor kunnen personen een potentieel gevaarlijk wordende zone in de machineruimte te allen tijde verlaten. De PSENmlock deurgreepmodule heeft een blokkeringselement voor maximaal vijf sloten. Dit voorkomt dat de machine na een stop onbedoeld opnieuw start. De veiligheid bij toegangsdeuren wordt verhoogd, waardoor ongevallen worden voorkomen.

Modulaire en aanpasbare veiligheid op deuren

De PSENmlock deurgreepmodule is de nieuwste uitbreiding van het modulaire veiligheidsheksysteem van Pilz. Als modulaire oplossing voor veiligheidshekken met toegangscontrole biedt het veiligheidsheksysteem sensoren, noodontgrendeling, deurgrepen, een diagnosesysteem, een knoppenunit en de bijbehorende verwerkingseenheid. Gebruikers profiteren van snelle montage en installatie. Alle modules van het veiligheidsheksysteem kunnen afzonderlijk worden gecombineerd en bieden zo een flexibele bescherming voor toegangsdeuren. Samen met de configureerbare veiligheidscontroller PNOZmulti 2 van Pilz ontstaat zo een veilige totaaloplossing voor de bewaking van veiligheidshekken.

Meer informatie over het modulaire veiligheidsheksysteem en over de PSENmlock deurgreepmodule van Pilz:  
Modulair heksysteem – Pilz BE

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details