Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe generatie draaieenheden: krachtig, compact, flexibel en universeel inzetbaar

Nieuwe generatie draaieenheden: krachtig, compact, flexibel en universeel inzetbaar

Ook bij draaieenheden zijn dit belangrijke kenmerken. SCHUNK heeft zijn antwoord hierop alvast klaar: de platste draaieenheid met elektrische rem voor montage- en handlingstechniek. 

Systemen worden steeds kleiner, lichter en compacter terwijl de functionaliteiten toe­nemen. Ook in de montage- en handlingstechnieken zet deze trend door. Zo kunnen lichte systemen bedrijven veel voordeel bieden. Immers, elke gram die je moet verplaatsen kost energie, wat zich vertaalt in het gebruik van krachtigere verplaatsingssystemen. Ook compactheid is voor veel bedrijven een belangrijke eigenschap. Compacte onderdelen kunnen worden gepositioneerd in systemen met een beperkte beschikbare ruimte. SCHUNK, specialist in klem- en grijptechnologie heeft daarom een universeel toepasbare, mechatronische draaieenheid op de markt gebracht. SCHUNK ERT is een lichte en platte draaieenheid voor montage- en handlingstechniek. De unit is optioneel leverbaar met een elektrische rem. Deze wordt via de besturingseenheid bediend. Hiermee blijft de geringe hoogte van de draaieenheid ongewijzigd. 

Voorbeeld van een toepassing: De assemblage van mobiele telefoons. (1) Universele draai-eenheid ERT als roterende indexeertafel en als hanteringsmodule. (2) Elektrische grijper EGP voor kleine onderdelen. (3) Universele lineaire module LDN. (4) Universele lineaire module LDM

Centrale doorlaat

Compact is een belangrijk aspect, maar een systeem moet tegelijkertijd handig blijven in gebruik.  Het centrum van de unit is daarom voorzien van een grote centrale doorlaat die het mogelijk maakt om kabels en slangen door te voeren of een camera te gebruiken. De noviteit creëert hiermee goede mogelijkheden voor compacte montage- en handlingtoepassingen op het gebied van elektronica, medische technologie, laboratoriumtechnologie, farmacie, cosmetica industrie, maar ook voor ruimte­besparende toepassingen in machinebouw, laserbewerkingen of verpakkingsprocessen.

Onderhoudsarm

Nog een eigenschap waar de specialist in klem- en grijptechnologie sterk op inzet, is een hoge beschikbaarheid. Hoe onderhoudsarmer het systeem, hoe hoger de beschikbaarheid. De unit is levenslang gesmeerd en behoeft daarom geen nasmering. Het is daarmee vrijwel slijtage- en onderhoudsvrij. Daarnaast is het voorzien van een poedercoating, wat zorgt voor een goede warmteafvoer. Ook deze eigenschap komt de prestaties ten goede.

De universeel toepasbare SCHUNK ERT draaieenheid is de platste draaieenheid met elektrische rem op de markt.

Universeel inzetbaar

De eenheid kan worden gebruikt als draaitafel voor componenten, modules en gereedschappen, maar ook als draaieenheid voor portaaloplossingen, als roterende indexeertafels of als positioneringsmodule. Het is gebaseerd op een permanent bekrachtigde koppelmotor, is uitgerust met een absolute encoder en garandeert een herhaalnauwkeurigheid van 0,01° evenals korte reactietijden en hoge koppels. 

Talrijke varianten en opties

Ook aan de flexibiliteit in de besturings- en regelstrategie is gedacht. Er zijn standaardparametersets voor een ondersteunde controller van Bosch. Daarnaast is er op een bijgeleverde dvd een motorgegevensblad voor externe besturingen opgeslagen. Hiermee is het mogelijk om de unit te koppelen aan de aandrijfcontrollers van verschillende fabrikanten waardoor de module kan worden geïntegreerd in bestaande systeemarchitecturen.

De draaieenheid kan worden gebruikt als roterende indexeertafel of als een hanteringsmodule in portaaltoepassingen.

Drie maten

De module is in de eerste fase verkrijgbaar in drie maten: 12, 50 en 300, met nominale koppels van 1,5 Nm, 7,8 Nm en 32 Nm. De buitendiameters zijn 120 mm, 167 mm en 277 mm en de maximaal toelaatbare massatraagheidsmomenten bedragen 0,07 kgm2, 0,39 kgm2 en 5,53 kgm2.  Het wordt geleverd en aangestuurd via standaard connectoren (M12 / M17).  In een tweede uitbreidingsfase zijn er optionele draaidoorvoeren voor de slangloze of draadloze overdracht van elektrische signalen, bussignalen of vloeistoffen, evenals stof- en spatwaterdichte varianten (IP54) beschikbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details