Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe Modbus TCP omvormer kan data rechtstreeks via Ethernet verzamelen en opslaan

Nieuwe Modbus TCP omvormer kan data rechtstreeks via Ethernet verzamelen en opslaan

De gehele meetketen vanaf de sensor tot de automatiseringsoplossing voor temperatuur, druk, vloeistofanalyse, debiet, niveau en vochtigheid. Het is in een notendop het assortiment van Jumo. Vandaag introduceert de specialist in industriële sensor- en automatiseringstechniek LAN 4 RTD/1, een nieuwe Modbus TCP omvormer voor vier temperatuursensoren, die zijn data rechtstreeks via het Ethernet kan verzamelen en opslaan.

JUMO Automation in Eupen beschikt net als alle andere filialen over een commerciële dienst, een eigen productie en een competente technische dienst, die herstellingen uitvoert, programma’s ontwikkelt, installaties opstart, opleidingen geeft en klanten ondersteunt. Dankzij een ervaren R&D-afdeling kunnen niet alleen standaardproducten geproduceerd worden, maar ook maatoplossingen. De ingenieurs zijn continu bezig met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, waarmee de firma kan inspelen op de meest uiteenlopende vragen in de markt.

Omvormer voor vier temperatuursensoren

“Zo ontwikkelden ze met de LAN 4 RTD/1 een nieuwe Modbus TCP omvormer, waarop men vier temperatuursensoren kan aansluiten. Dit compacte systeem heeft een robuuste behuizing en kan eenvoudig op de standaard EN-50022 DIN-rail gemonteerd worden. Het garandeert een zeer nauwkeurige meting van +/- 0,05 % f.s. en een RTD-lineariteit van +/- 0,1 % f.s.”, zegt technisch directeur Robert Janclaes. “De omvormer kan zijn data eenvoudig via het Ethernet verzamelen, waardoor geen extra bedrading nodig is. Dankzij de Ethernet interface kunnen de waarden in real-time gelezen en opgeslagen worden en een geïntegreerde webserver zorgt ervoor dat het systeem op afstand geprogrammeerd kan worden.”

De data wordt op een heel overzichtelijke manier weergegeven. De resultaten van de metingen worden ook direct in de cloud opgeslagen.

 

Metingen eenvoudig opslaan in de cloud

De LAN 4 RTD/1-omzetters zijn als ‘remote-I/O’ compatibel met de besturings-, registratie-, bewakings- en automatiseringssystemen van JUMO, maar ook met alle andere systemen op de markt, die met het ‘Modbus TCP’-protocol kunnen communiceren. Het systeem kan op een eenvoudige manier de resultaten van de metingen in de cloud opslaan. “Deze omvormer kan in heel wat verschillende toepassingen gebruikt worden, voor temperatuur- en parameterbewaking in processen, in producten, zoals koelkasten, en in ruimtes, bijvoorbeeld in cleanrooms, magazijnen …”, sluit Janclaes af. “De LAN 4 RTD/1 maakt vooral het onderscheid door zijn uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Bovendien wordt binnenkort een nieuwe module met stroom- en spanningsingangen geïntroduceerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details