Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe naam en eigenaar, maar met dezelfde  sterke reputatie

Nieuwe naam en eigenaar, maar met dezelfde sterke reputatie

Een overname met een naamswijziging betekent een mijlpaal in de geschiedenis van een bedrijf. SKF Motion Technologies, wereldwijde innovator en fabrikant van lineaire geleiding- en actuatoroplossingen en vroeger onderdeel van de SKF Groep, werd eind 2018 overgenomen door Triton Partners en lanceert nu de nieuwe bedrijfsnaam Ewellix (‘Evellix’ uitgesproken): Makers in Motion. De eigenaar, de naam en de branding zijn veranderd, maar de reputatie blijft behouden.

Ewellix is een toonaangevende ontwikkelingspartner en producent van geavanceerde producten en oplossingen op het gebied van lineaire geleiding en actuatie voor kerngebieden, zoals medische apparatuur, industriële automatisering, mobiele machines en interne logistiek. “We zijn in de laatste vijftig jaar als onderdeel van de SKF Groep uitgegroeid tot één van de marktleiders en willen onze groei verderzetten onder een nieuwe naam en met de steun van Triton Partners. We bieden een unieke combinatie van technische vaardigheden, kennis van toepassingen en producttechnologieën, ondersteund door aanzienlijke investeringen”, zegt directeur Nederland en België Olaf de Bakker.

“We willen lineaire geleidingsoplossingen ontwikkelen, die klanten in staat stellen om nieuwe mijlpalen te bereiken op gebied van productiviteit, prestaties, energie-efficiëntie en winstgevendheid. Alles draait vandaag rond Industrie 4.0, IoT-connectiviteit en het verwerken van data die hieruit voortvloeien. De nieuwe ontwikkelingen van Ewellix zijn daarop afgestemd.”

Sterke Benelux-organisatie

Ewellix telt negen productielocaties, meer dan 1.400 werknemers en zestien verkoopvestigingen. “Ook in de Benelux hebben we een sterke organisatie, die verder uitgebreid wordt met accountmanagers en technische medewerkers om de service nog te optimaliseren”, geeft de Bakker aan. “Bovendien komt er in Nederland een Experience Center, waar onze klanten kunnen ontdekken tot wat we in staat zijn. Onze kennis en ervaring, de basis voor een uitstekende technische ondersteuning, is trouwens nog een mooie erfenis uit onze periode bij de SKF Groep.”

Ewellix biedt een ruim assortiment hoogwaardige lineaire geleiding- en actuatoroplossingen voor industriële automatisering, medische toepassingen, mobiele machines en interne logistiek.

 

Nieuwe modules vergroten bereik van industriële robots en cobots

Ewellix blijft intussen volop inzetten op innovatie. Met de nieuwe LIFTKIT en SLIDEKIT kunnen het bereik en de mobiliteit van standaardrobots aanzienlijk vergroot worden. “De LIFTKIT bestaat uit een telescopische hefkolom die een standaardrobot of cobot tot 900 mm op en neer kan bewegen, ideaal voor ‘pick-and-place’- en palletiseertoepassingen”, sluit de directeur Nederland en België af. “Dankzij de SLIDEKIT is dan weer een meer uitgebreide horizontale beweging mogelijk is. Deze oplossing combineert onze bekende profielrailgeleiding met een geavanceerde kogelomloopspindel voor een uiterst nauwkeurige positionering en herhaalbaarheid.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details