Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe naam in machinebouw, maar met meer dan dertig jaar ervaring
Joris Ceyssens (links) en Timen Floré: “Samen met het hele team willen we van VINTIV de referentie maken bij alle Belgische en bij uitbreiding Europese ondernemers als het gaat over de ontwikkeling van een uniek productieapparaat of een toekomstgerichte retrofit van hun bestaande machinepark.”

Nieuwe naam in machinebouw, maar met meer dan dertig jaar ervaring

Al meer dan dertig jaar worden daar vooruitstrevende machines op maat ontwikkeld en gebouwd. Een nieuwe naam, een nieuwe wind. De opgebouwde kennis en ervaring om tot een feilloos samenspel van mechanica en software te komen, zal nu ook toegepast worden om installaties van klanten te retrofitten. Daarnaast wil VINTIV meer internationale markten aanboren en zijn expertise verder uitbouwen in de farma-industrie. 

VINTIV bouwde in zijn 33-jarig bestaan een stevige reputatie op in machinebouw. Altijd op maat van de klant en zijn productienood. “Eigenlijk zetten we de proceskennis van onze klanten om in fysieke vorm met als doel zijn concurrentiekracht te verhogen. Co-creatie is dan ook het sleutelwoord want we koppelen hun ervaring van hun producten en processen met onze kennis van hoe machines het beste kunnen werken. Maar zij behouden wel de intellectuele eigendom over de machine”, vertelt mede-zaakvoerder Joris Ceyssens. Dat gebeurde tot voor kort vanuit twee vestigingen in Houthalen en Maldegem. Na een management buy-out besloten ze elk hun eigen weg te gaan. “Om elkaar maximaal kansen te geven om een eigen pad uit te stippelen. Hierbij gaan wij voortaan door het leven als VINTIV. Een naam die meer weerklank moet vinden op de internationale markt.”

Creatief, inventief en innovatief

VINTIV evoceert woorden zoals creatief, inventief, innovatief … Geen betere labels om op de oplossingen van VINTIV te kleven. Ceyssens: “Onze bedrijfsnaam moet in elke taal uitstralen wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Met een jong, gedreven team willen we ons echt positioneren als een kundige machinebouwer die voor heel veel toegevoegde waarde kan zorgen. Al van bij de eerste gesprekken helpen we de klant zijn idee te destilleren. We willen niet automatiseren om te automatiseren. Enkel als er een rendabele businesscase achter zit, gaan we samen met onze klant vol de uitdaging aan.” Dat alles onder één dak kan gebeuren in een gloednieuw productieatelier (4.000 m²) in Beringen is een van de belangrijke troefkaarten van VINTIV. “De grens tussen IT en OT mag dan wel vervagen en software enorm aan belang winnen, het mechanische concept blijft toch de sleutel tot een goede machine. Die skills koesteren we dan ook. Draai- en freeswerk, las- en constructiewerk, bordenbouw, elektrobekabeling, we kunnen het nog allemaal. Hoe beter je technieken beheerst, hoe meer controle je zal hebben over budgetten en timing”, aldus Ceyssens.

VINTIV evoceert woorden zoals creatief, inventief, innovatief … Geen betere labels om op de oplossingen van VINTIV te kleven.

Expertise inzetten voor retrofits

VINTIV kan dus terugkijken op een rijk gevulde geschiedenis maar laat tegelijk ook een nieuwe wind blazen. Timen Floré zal vanaf januari mee helpen bouwen aan de nieuwe strategie. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het verder uitbouwen van de groei en de positie van VINTIV in België. Floré: “Toen mijn pad terug kruiste met mijn vroegere collega Joris Ceyssens en hij vertelde over de ambitie die leeft bij VINTIV heb ik geen seconde getwijfeld om mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Samen met het hele team willen we van VINTIV de referentie maken bij alle Belgische en bij uitbreiding Europese ondernemers, als het gaat over de ontwikkeling van een uniek productieapparaat of een toekomstgerichte retrofit van hun bestaande machinepark.” Dat is meteen een nieuwe weg die VINTIV wil inslaan. “Net omdat we die technische competenties in huis hebben, zitten we in een unieke positie om het volledige proces dat bij een retrofit komt kijken tot een goed einde te brengen”, aldus Floré. 

Werk maken van ISO-certificatie

Een tweede pijler voor VINTIV is de farma-industrie. Floré: “Hoewel we hier al een aantal mooie referenties in opgebouwd hebben, zien we nog veel potentieel in deze markt. We werken bijvoorbeeld al mee aan machines die een sleutelrol spelen in de verdeling van de Covid-19 vaccins. Daarom zullen we dit jaar werk maken van de nodige certificeringen. Onze manier van werken stemt weliswaar
al overeen met waar de sector om vraagt, het is nu kwestie van alles in de juiste procedures te gieten en te valideren. We hopen dat
traject tegen de zomer van 2021 afgerond te hebben.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details