Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe release zenon Software Platform

Nieuwe release zenon Software Platform

zenon 8.20 en zenon Analyzer 3.40

COPA-DATA zet met de nieuwe release van haar zenon-softwareplatform een nieuwe stap in de richting van volledige digitale connectiviteit in industriële en energieautomatisering. Kant-en-klare componenten besparen extra tijd tijdens de projectplanning. De nieuwe versies van zenon 8.20 en de rapportage- en analysesoftware zenon Analyzer 3.40 zijn nu beschikbaar.

Met de release van versie 8.20 heeft COPA-DATA veel functies van het zenon-softwareplatform verbeterd. Er zijn bijvoorbeeld aanpassingen gedaan aan de autorisatie- en authenticatiefuncties. COPA-DATA heeft ook nieuwe drivers aan haar portfolio toegevoegd, bijvoorbeeld Euromap-63 interfaces voor spuitgietmachines. Bovendien ondersteunt de zenon Web Engine nu alarm oorzaken die gedetecteerd worden door de zenon Editor. Over het algemeen zullen de toepassingen binnen zenon meer robuust draaien.

gerald_lochner_copa-data-kopieren

Gerald Lochner, Head of Product Management bij COPA-DATA: “Met Smart Objects in zenon 8.20 hebben we een tool ontwikkeld om onze klanten te helpen bij het efficiënt hergebruiken van gerelateerde objecten zoals symbolen, variabelen en functies.”

Ergonomisch engineeren met Smart Objects

Highlight van versie 8.20 zijn de Smart Objects. Deze upgrade van de zenon Editor biedt gebruikers kant-en-klare componenten die de projectengineering aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Slimme objecten bevatten gestandaardiseerde functionele eenheden voor alle modulefuncties en -instellingen die nodig zijn om een procescomponent in kaart te brengen. “Met Smart Objects hebben we een efficiënte tool ontwikkeld om onze gebruikers te helpen gerelateerde elementen te hergebruiken, waaronder symbolen, variabelen en functies. De Smart Objects vormen een set bouwstenen beschikbaar in een bibliotheek. Deze kit maakt configuratie, upgrades en onderhoud sneller”, legt Gerald Lochner, hoofd product ontwikkeling bij COPA-DATA, uit.

Eenmaal gecreëerd, kunnen sjablonen voor smart objects meerdere keren in het project worden gebruikt. Alle objecten en koppelingen worden automatisch gegenereerd door zenon en gebruikers kunnen ook afzonderlijke smart objects en sjablonen aanpassen. Onderdelen die voorheen werden gebruikt, kunnen in slechts een paar stappen naar het nieuwe project worden overgebracht en aangepast aan de relevante eisen. De voordelen voor gebruikers zijn duidelijk: omdat objectoriëntatie volledig geïntegreerd is in zenon, is het mogelijk om complexe content centraal te beheren en zo kostbare tijd te besparen.

Cost-effective opschalen

Met zenon 8.20 implementeert COPA-DATA voor het eerst Docker container technologie, die diensten en processen van elkaar isoleert. Dit maakt het mogelijk om meerdere zenon runtimes op één server te hebben. Alle applicaties en functionaliteiten die zenon nodig heeft, worden gecompileerd in een pakket dat vanuit het eigen bestandssysteem kan worden gelanceerd. Tot nu toe was het mogelijk om de hele infrastructuur centraal op te slaan, met behulp van virtuele machines, maar dit was operationeel inefficiënt vanwege de benodigde middelen. De isolatie van diensten en processen heeft een positief effect op de prestaties en zorgt voor optimale schaalbaarheid. Omdat de verschillende runtimes centraal beschikbaar zijn op een hostsysteem, kunnen kosten worden bespaard op het gebied van hardware en het onderhoud van IT-systemen.

zenon_Service_Grid_Energy.jpg

Geografisch gedistribueerde monitoring van apparatuur op het gebied van hernieuwbare energie met zenon Service Grid.

 

Nieuwe proces transparantie – zenon Analyzer 3.40

De verbeteringen die zijn doorgevoerd aan zenon Analyzer 3.40 zullen processen transparanter maken. De uitgebreide, flexibele en geautomatiseerde rapportage- en analysefuncties zijn verbeterd in zenon Analyzer 3.40. Een belangrijke verbetering is de pyZAN-library. Het voegt de sterke punten van de programmeertaal Python toe aan zenon Analyzer; het uitbreiden van de opties voor voorspellende analyses. Hierdoor kunnen zowel gedetailleerde procesgegevens als metadata worden overgedragen van het zenon Software Platform naar zenon Analyzer en vervolgens vanuit zenon worden geëxporteerd voor verdere verwerking met Python.

Voor het eerst kunnen met de nieuwe release in zenon Analyzer rapporten worden aangepast met corporate design van een bedrijf. Zowel kop- als voetteksten in een rapport kunnen worden bijgewerkt en deze worden dynamisch ge-update op basis van opmaakwijzigingen. Al deze aanpassingen kunnen worden opgeslagen als sjablonen en opnieuw worden gebruikt.

De XY-grafiek display is veelzijdiger in zenon Analyzer 3.40. Gebruikers kunnen nu verschillende variabelen contextualiseren in een diagram. Variabelen zoals druk, dichtheid of energieverbruik kunnen als voorbeeld worden weergegeven in relatie tot de temperatuur en duidelijk worden uitgedrukt in één diagram.

Upgrades naar IoT functionaliteit

COPA-DATA heeft de IoT-functionaliteit van Zenon geüpgraded met zenon Service Grid, dat bestaat uit een systeem van modulaire softwarecomponenten of microservices. Deze microservices vormen een grote, schaalbare toepassing die individueel kan worden aangepast. Door de componenten te distribueren, worden hardwareresources efficiënter gebruikt. zenon Service Grid is bij uitstek geschikt voor gebruik als geïntegreerde oplossing voor gegevensbewaking in gedistribueerde systemen, zoals apparatuur die wordt gebruikt op het gebied van hernieuwbare energie. De oplossing stelt gebruikers in staat om gegevens continu over te zetten van fieldbus-niveau naar de cloud. Gebruikers profiteren daarom van een grotere robuustheid en het brede scala aan opties in zenon voor data acquisitie en het management er van.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details