Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe service: Eplan Marketplace
Marco Litto

Nieuwe service: Eplan Marketplace

Wie kan dit project ondersteunen?

Eplan introduceert een nieuwe service: de Eplan Marketplace. De Eplan Marketplace is een internationaal platform dat gebruikers van CAE software en service providers met elkaar in verbinding brengt. Het gaat daarbij om service providers die actief zijn binnen de engineering, schakelkastbouw of consultancy. Doordat gebruikers via deze Eplan omgeving snel service providers kunnen raadplegen, vergroot de kans dat projecten probleemloos verlopen, zelfs wanneer zich problemen met hulpbronnen voordoen.

“We willen graag dat onze klanten wereldwijd succesvol zijn,” zegt Marco Litto, Senior Vice President Strategy & Corporate Program bij Eplan.
De nieuwe Eplan Marketplace is sinds vandaag actief en biedt bedrijven over de hele wereld snel toegang tot service providers die actief zijn in de Eplan gerelateerde vakgebieden. Op dit nieuwe platform, dat toegankelijk is via de website van Eplan, kan worden gezocht naar service providers die diensten aanbieden die in relatie staan met Eplan toepassingen.

Verlies geen tijd met zoeken – richt je op het vinden

Voor de initiatiefnemers van Eplan’s service is het doel duidelijk: “We willen graag dat onze klanten over de hele wereld succesvol zijn”, vertelt Marco Litto, Senior Vice President Strategy & Corporate Program bij Eplan. Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat bedrijven vaak moeite hebben met datavoorbereiding en -integratie binnen projecten. Veel bedrijven gaan hierbij op zoek naar hulp. Vaak gaan bedrijven ook op zoek naar extra mankracht ter ondersteuning van hun projecten. Het is vaak de start van een moeizame zoektocht, vooral in grotere landen waar Eplan expertise schaarser is. Tot nu toe zorgde het Eplan salesteam telkens voor het leggen van contacten met bedrijven wanneer er zich dergelijke vragen voordeden. Dit zoekproces wordt nu vergemakkelijkt met de Marketplace.

Via kaartweergave is eenvoudig te vinden welke leveranciers ondersteuning kunnen bieden.

Snelle toegang tot internationale leveranciers

De Eplan Marketplace is onderverdeeld in drie sectoren. De sector ‘Engineering Services’ bevat diensten zoals het maken van schema’s, hardwareontwerp of het instellen van apparaatgegevens. De sector ‘Module Manufacturing Service’ bevat diensten op het gebied van schakelkastengineering, bordenbouw, kabelmontage en kabelboomassemblage. Onder ‘General Consulting’ vallen service providers die gezamenlijke klanten adviseren op het gebied van ERP, PLM of softwareontwikkeling (PLC, visualisatie, enz.). Binnen de Eplan Marketplace kunnen gebruikers filteren op het soort diensten, de door de service providers gebruikte software of regio’s. Zo zien gebruikers snel welke aanbieders voor welke taken geschikt zijn. Contact met de bedrijven kan ook rechtstreeks via het platform worden gelegd.

Bewezen kwaliteit is uitgangspunt

Hoe werkt het? Dienstverleners kunnen zich gratis registreren via een website. De vereisten voor deelname aan de Eplan Marketplace zijn bewezen kwalificaties, bijvoorbeeld een medewerker die met succes een opleiding tot Eplan Certified Engineer heeft gevolgd plus een beoordeling van ten minste één referentieklant. Eplan managers valideren vervolgens de leverancier en de kwalificaties, waarna bij een succesvolle check het bedrijf wordt opgenomen in de Marketplace. De vermelding en het gebruik ervan zijn uiteraard ook gratis. Gebruikers kunnen het contactformulier gebruiken voor het indienen van een aanvraag bij de service provider. De services worden daarna vastgelegd en gefactureerd buiten de Marketplace om. Op het platform kan feedback worden achtergelaten die andere geïnteresseerden kan helpen bij de keuze van hun toekomstige service provider.

Doel van de Eplan Marketplace: snelle wereldwijde toegang tot service providers in de Eplan omgeving.

60 kleine en middelgrote bedrijven zijn al opgenomen in de Marketplace en Eplan heeft plannen om dit aanbod uit te breiden. Wereldwijd opererende bedrijven met overeenkomstige expertise in de engineeringomgeving worden aangemoedigd om zich te registreren voor de Marketplace.


Voor meer informatie bezoek: www.eplan-software.com/eplan-marketplace

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details