Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe stappen richting eenvoudiger en compacter automatiseren
Het MX-System geeft de gebruiker een uiterst flexibele automatiseringsoplossing zonder schakelkast in IP67.

Nieuwe stappen richting eenvoudiger en compacter automatiseren

Het begin van een nieuw jaar is het uitgelezen moment om innovaties te spotten. Componenten die uw machines weer naar een hoger niveau kunnen brengen, voor meer productiviteit, een betere kwaliteit, lagere kosten of meer veiligheid. Beckhoff Automation toonde tijdens de SPS in november hoe de automatisering van de toekomst er kan uitzien. We gidsen u langs de voornaamste hoogtepunten.

We beginnen meteen met een product dat het in zich heeft om een revolutie te ontketenen. Want wat als u helemaal geen schakelkast meer nodig zou hebben? Het nieuwe MX-System is een intelligente oplossing die bestaat uit een controller met eigen behuizing. Een concept dat van een controller een modulaire schakelkast maakt en een nieuwe stap zet in de richting van eenvoudiger (minder bekabeling) en compacter automatiseren. Het vertrekpunt is een robuuste aluminium basisplaat in IP67 met gestandaardiseerde plug-in verbindingen. Daarop kan een machinebouwer dan die modules klikken of vastschroeven die hij nodig heeft voor zijn specifieke machine. Ongeveer alles wat in de schakelkast past, kan ook op het Mx-System. Er is nu al een mooie doorsnede van het productportfolio van Beckhoff voor beschikbaar en dat zal de komende maanden en jaren alleen maar uitbreiding krijgen.

De elektrische cilinders uit de AA3000 serie kunnen energie-intensieve pneumatische cilinders vervangen en tegelijkertijd de voordelen leveren van de dynamica, precisie en functionaliteit van een servomotor.

Contactloze stroom- en datatransmissie voor XTS transporteurs

En het blijft maar kwantumsprongen in technische vooruitgang regenen. Met zijn innovatieve No Cable Technology (NCT) zet het intelligente XTS transportsysteem een nieuwe maatstaf neer in machineflexibiliteit. Het modulaire XTS systeem is met NCT uitgebreid met een speciale motormodule en met elektronica die op de transporteurs kan worden gemonteerd voor een contactloze stroom- en datatransmissie. De hardware die nodig is voor de transmissietechnologie is volledig geïntegreerd in de motormodule, zodat de bestaande functionaliteiten en compacte opstelling behouden blijven. Er zijn geen extra aansluitingen of toevoerleidingen nodig. NCT laat toe om de producten op de transporteur te verwerken en de kwaliteit ervan te controleren terwijl het proces aan de gang is. Voldoende vermogen en snelle communicatie met het TwinCAT-besturingssysteem maken een eenvoudige aansluiting van sensoren en actuators mogelijk. De datacommunicatie kan in real time gebeuren en kan systeembrede gebeurtenissen synchroniseren met een nauwkeurigheid van µs in verbinding met EtherCAT.

Met de nieuwe No Cable Technology kunnen XTS transporteurs mobiele handling- of verwerkings­stations worden, waardoor XTS wordt uitgebreid tot een uiterst flexibel multirobotsysteem.

Servomotor alternatief voor energie-intensieve pneumatische cilinders

De elektrische cilinders uit de AA3000 serie zijn bij uitstek geschikt als directe aandrijvingen voor lineaire toepassingen met hoge proceskrachten en snelheden. De voordelen met betrekking tot kracht, dynamica en compactheid worden gecombineerd met de voordelen van de servotechnologie, zoals gecontroleerde positionering, veilig stilstaan en hoge energie-efficiëntie. Het geïntegreerde mechanisme van precieze rollagers, kogelomloopspindel en geleiding zorgt voor een spelingsvrije, zuiver translatorische beweging. Bovendien resulteert dit in zeer compacte afmetingen. Aan het asuiteinde van de spindel bevindt zich een buitenschroefdraad waarop conventionele adapters zoals kogelkoppen of spanhaken uit het pneumatisch/hydraulisch assortiment kunnen worden gemonteerd. De flensmaat van de elektrische cilinder is gebaseerd op ISO 15552 en heeft aan beide zijden bevestigingspunten voor het geval dat, bijvoorbeeld, een toepassing een draaibare boutverbinding vereist. Deze compatibiliteit maakt de omschakeling van pneumatische naar elektrische aandrijftechniek bijzonder gemakkelijk.

De TwinCAT/BSD Hypervisor zorgt voor de efficiënte uitvoering van virtuele machines en TwinCAT realtimetoepassingen op één Beckhoff industrie-PC, wat mogelijkheden biedt om de beveiliging van het besturingssysteem te verbeteren.

Verhoogde beschikbaarheid door geïntegreerde virtuele machineomgevingen

In het digitale tijdperk mogen ook software-innovaties niet op het appél ontbreken. De TwinCAT/BSD Hypervisor is een systeemfunctie van het TwinCAT/BSD-besturingssysteem van Beckhoff dat de gelijktijdige uitvoering van virtuele machines (VM) en TwinCAT real-timetoepassingen op een industrie-PC mogelijk maakt. Geoptimaliseerde hypervisor-integratie in TwinCAT/BSD en bijpassende configuraties van Beckhoff software en -hardware ondersteunen maximale prestaties van virtuele machines met behoud van TwinCAT realtime-eigenschappen. Dankzij de krachtige uitvoering van virtuele machines kunnen de sterke punten van verschillende besturingssystemen op één industrie-PC worden benut en kunnen de beveiligingseigenschappen van het totale systeem worden verbeterd door gebruikersomgevingen op een modulaire en geïsoleerde manier uit te voeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details