Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe versie ERP-pakket zorgt voor meer gebruiksgemak en mogelijkheden

Nieuwe versie ERP-pakket zorgt voor meer gebruiksgemak en mogelijkheden

Altijd mee evolueren met klanten. Het is wat Perdaen-D’Hooghe tot een internationaal opererende machinebouwer en toeleverancier gemaakt heeft. Met oog voor kwaliteit en nauwkeurigheid zet het in elk project voor zijn klanten de puntjes op de i. Om de bedrijfsvoering in goede banen te leiden, rekent het al jaar en dag op het ERP-pakket van Trivest Software Group. Sinds kort heeft het de stap gezet naar de nieuwste versie: Ridder iQ. Een keuze die garant stond voor nog meer gebruiksgemak en mogelijkheden. Trivest Software Group zorgde voor de feilloze overgang van oud naar nieuw.

Van lokaal onderhoudsatelier tot internationale leverancier van machines en onderdelen. Het is de knappe evolutie die familiebedrijf Perdaen-D’Hooghe uit Sint-Niklaas neerzette op drie generaties. “Onze strategie is er niet één van hogere wiskunde, we zijn eigenlijk gewoon altijd meegegroeid met onze klanten”, opent Hans Perdaen bescheiden. Sinds vorig jaar hebben hij en broer Bram de teugels overgenomen van vader Marc. “Eerst ging het meer richting toelevering. De laatste jaren zien we dat onze klanten meer en meer nood hebben aan een totaaloplossing, engineering incluis, die ze kunnen neerleggen bij één contactpersoon. En daar helpen we hen graag bij, zonder ons specifiek op een bepaalde sector toe te leggen. Wij maken vooral het verschil met ontwerpen die meerdere bewerkingen combineren en waar we toch steeds de gevraagde kwaliteit en nauwkeurigheid in kunnen realiseren.”

foto-a30965-kopieren

Hans en Bram Perdaen: “Ridder iQ is de basis van onze bedrijfsvoering geworden. Het zorgt voor inzicht, gebruiksgemak, een betere eindcontrole en een nauwkeurigere calculatie.”

 

Ridder iQ, de basis om op terug te vallen

Voor Perdaen is het de volledige ploeg van medewerkers, intussen 35 FTE’s, die de sleutel tot het succes vormt. “Kwaliteit moet je inbouwen doorheen je volledige proces.
Wij proberen altijd in zo weinig mogelijk stappen van bestelling naar afgewerkt product te gaan en onze mensen zelf verantwoordelijkheid over hun werk te geven. Dat werpt zijn vruchten af”, geeft Perdaen aan. Om dat te realiseren is het cruciaal dat iedereen over de juiste informatie beschikt, zeker aangezien het bij Perdaen-D’Hooghe vaak over prototypes en maatwerk gaat. “Daarom werken we al bijna tien jaar met het ERP-pakket van Ridder Data Systems. Toen een evidente keuze, want de documenten en de begrippen in de software klonken ons vertrouwd in de oren. Dat maakte dat we met een basispakket perfect uit de voeten konden en niks op maat moesten laten schrijven. Het is in die jaren de basis van onze bedrijfsvoering geworden waar we altijd op kunnen terugvallen. Het zorgt voor inzicht, gebruiksgemak, een betere eindcontrole en een nauwkeurigere calculatie.”

foto-b30966-kopieren

Met Ridder iQ is het nog eenvoudiger geworden om informatie met een paar muisklikken uit het systeem te halen of om terugkerende projecten automatisch aan te maken.

 

Nog meer mogelijkheden met Ridder iQ

Het ERP-pakket Ridder iQ is overal doorheen het productieproces terug te vinden: op kantoor voor het opvolgen van offertes en bestellingen, op de werkvloer voor het opvolgen van de productie, in de werkvoorbereiding voor het maken van de planning … Recent stapte Perdaen-D’Hooghe over naar de nieuwe versie: Ridder iQ. Perdaen: “Een beslissing die ook deze keer weer ingegeven is door de evolutie bij onze klanten en door de perfecte aansluiting van het Ridder iQ pakket hierop. In vergelijking met vroeger, groeit de vraag naar stukprijzen en meer gedetailleerde offertes. Met Ridder iQ is het nog eenvoudiger geworden om die informatie met een paar muisklikken uit het systeem te halen of om terugkerende projecten automatisch aan te maken. Je merkt in alles dat het ERP-systeem een stuk intuïtiever geworden is. De jonge generatie bij ons op de werkvloer, die sowieso al meer oren heeft naar digitaliseren, kan er dan ook in een handomdraai zoveel meer mogelijkheden uithalen.” De implementatie liep bijzonder vlot. “Na een goede voorbereiding waren we op een paar weken van het oude in het nieuwe systeem aan het werken, zonder tegen kinderziektes aan te lopen. Het bewijs dat de ondersteuning van Trivest Software Group top is”, besluit Perdaen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details