Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS op de HANNOVER MESSE 2019: nieuwe tandwielreductoren, frequentieregelaars en onderhoudsoplossingen

NORD DRIVESYSTEMS op de HANNOVER MESSE 2019: nieuwe tandwielreductoren, frequentieregelaars en onderhoudsoplossingen

Tijdens de HANNOVER MESSE 2019, die onder het motto ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’ van 1 tot en met 5 april 2019 wordt gehouden, presenteert NORD DRIVESYSTEMS vele nieuwe producten en innovatieve aandrijfoplossingen voor digitale fabrieken.

NORD_MAXXDRIVE_XT.jpg: De nieuwe generatie industriële tandwielreductoren: de 2-traps MAXXDRIVE® XT haakse industriële reductoren zijn speciaal ontworpen voor toepassingen die een lage snelheid vereisen in combinatie met hoge vermogens.

NORD DRIVESYSTEMS biedt met zijn uitgebreide productportfolio en hoge niveau van oplossingsgerichtheid, zowel gestandaardiseerde als individueel geconfigureerde oplossingen voor meer dan 100 industrietakken en plaatst regelmatig accenten op het gebied van de aandrijftechniek. Op de HANNOVER MESSE 2019 demonstreert het Noord-Duitse bedrijf zijn hoge innovatieniveau en presenteert drie nieuwe producten op stand H31 in hal 15.

De nieuwe generatie industriële tandwielreductoren: geoptimaliseerd voor hoge thermische vermogens

NORD heeft onder andere de serie industriële reductoren uitgebreid. De nieuwe 2-traps MAXXDRIVE® XT industriële kegeltandwielreductoren werden speciaal ontworpen voor toepassingen die een lage toerentalverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereisen. De uitgaande koppels variëren van 15 tot 75 kNm met overbrengingsverhoudingen van 6,3 tot 22,4. Er zijn zeven maten leverbaar voor vermogens van 50 tot 1.500 kW. Standaard is de serie uitgerust met een intensief geribbelde UNICASE behuizing en een geïntegreerde axiale ventilator. Door het verhoogde oppervlak en de luchtgeleidingsafdekkingen wordt de koelluchtstroom geoptimaliseerd, waardoor een zeer hoog thermisch vermogen wordt bereikt. In veel gevallen is extra koeling niet nodig. Grote rollagers en hartafstanden verhogen het draagvermogen en de levensduur van de componenten.

Nieuwe frequentieregelaars: veelzijdig, genetwerkt, krachtig

De nieuwe NORDAC PRO familie schakelkastomvormers overtuigen door een hoog niveau van functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Ze hebben een vermogensbereik van 0,25 tot 5,5 kW. Verschillende apparaatvarianten kunnen optimaal worden toegewezen aan verschillende toepassingseisen. De functies van de modulaire serie kunnen worden uitgebreid met insteekbare besturings-, veiligheids- en optionele modules. Het compacte ontwerp in boekformaat maakt ruimtebesparende installatie in schakelkasten mogelijk. De parametrisering kan zonder externe voeding worden uitgevoerd. De nieuwe NORDAC PRO beschikt over een groot aantal interfaces, waaronder een geïntegreerde Industrial Ethernet aansluiting, een USB poort en een SD kaartslot voor de opslag en overdracht van parametergegevens. Zoals bij alle NORD frequentieregelaars is het nieuwe apparaat uitgerust met een krachtige PLC voor functies dicht bij de aandrijving.

Nieuw product: service via de app

Met de NORDCON APP en de Bluetooth stick NORDAC ACCESS BT heeft het bedrijf een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD aandrijvingen gecreëerd. De app biedt dashboard gebaseerde visualisatie die handig is bij het monitoren van de aandrijving en bij foutdiagnose. Zo kan bijvoorbeeld een machineaandrijving tijdens bedrijf worden geoptimaliseerd via de oscilloscoopfunctie. De parametrisering van de aandrijf units is eenvoudig dankzij de geïntegreerde helpfunctie en de snelle toegang tot de parameters. Daarnaast biedt de app nog meer praktische functies, zoals een parameter back-up- en een herstelfunctie.

U vindt NORD DRIVESYSTEMS op de HANNOVER MESSE in hal 15 op stand H31.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details