Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS op de IFFA 2019

NORD DRIVESYSTEMS op de IFFA 2019

Hygiënische aluminium aandrijvingen met nsd tupH: Efficiënt, zuinig en corrosiebestendig

De innovatieve nsd tupH oppervlaktebehandeling van NORD DRIVESYSTEMS maakt aluminium even corrosiebestendig als roestvaststaal.

Van 4 tot en met 9 mei 2019 presenteert NORD DRIVESYSTEMS op de IFFA 2019 in Frankfurt zijn uitgebreide programma hygiënische aandrijfoplossingen voor de levensmiddelenindustrie. De aandrijfspecialisten uit Bargteheide tonen onder andere de innovatieve nsd tupH oppervlaktebehandeling.

De nsd tupH oppervlaktebehandeling is een uitstekende corrosiewerende behandeling voor reductoren, gladde motoren, frequentieregelaars en motorstarters met voor reiniging geoptimaliseerde gegoten aluminium behuizingen. Het vormt een beschermlaag die permanent is gehecht aan het dragermateriaal en maakt reductoren met aluminiumbehuizingen even robuust en duurzaam als de roestvaststalen uitvoeringen.

nsd tupH oppervlaktebehandeling – een alternatief voor roestvaststaal
In tegenstelling tot verven of coaten kan er bij deze behandeling niets loskomen of afschilferen. Schade blijft lokaal beperkt en verspreidt zich niet. Het oppervlak is eenvoudig te reinigen en grotendeels bestand tegen zuren en logen. Zelfs het gebruik van hogedrukreinigers of contact met veel agressieve media is mogelijk en dat maakt nsd tupH aandrijvingen een efficiënt alternatief voor geverfde motorreductoren of roestvaststalen uitvoeringen. In tegenstelling tot roestvaststalen aandrijvingen die in slechts enkele varianten worden aangeboden, is de nsd tupH oppervlaktebehandeling voor bijna alle aluminium producten van NORD mogelijk. Voor de nsd tupH-aluminium aandrijvingen worden alle DIN- en standaardcomponenten, inclusief aandrijfassen, uit roestvaststaal vervaardigd. De ventilatorloze, gladde motoroppervlakken voorkomen de verspreiding van ziektekiemen en lopen zeer stil. Ze zijn leverbaar als synchrone en asynchrone motoren en voldoen aan efficiencyklassen IE2, IE3 en IE4.

NORD aandrijvingen met nsd tupH voldoen aan FDA Title 21 CFR 175.300 en zijn daardoor geschikt voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie. Ze zijn met succes getest volgens ASTM D714 (blaarvorming), ASTM D610-08 (corrosie), ASTM D1654-08 volgens DIN EN ISO 2409 (krassen), ASTM B117-09 volgens DIN EN ISO 9227 (zoutsproeitest) en ASTM D3170 (Gravelometer). Bovendien is hun resistentie tegen reinigingsmiddelen die in de levensmiddelenindustrie veel gebruikt worden, in tests bevestigd.

Hygiënische aandrijfoplossingen voor de levensmiddelenindustrie
Of het nu gaat om roeren, snijden, transporteren of palletiseren: NORD levert efficiënte, duurzame en flexibele aandrijfoplossingen voor nauwkeurige positionering en/of dynamische bewegingen, die volledig voldoen aan de strenge eisen die in de levensmiddelenindustrie worden gesteld aan hygiëne, betrouwbaarheid en robuustheid. De TCO (Total Cost of Ownership) wordt continu in het vizier gehouden binnen het brede scala aan oplossingen voor de industrie.

NORD DRIVESYSTEMS vindt u in hal 9.1 op stand F51 op de IFFA 2019.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details