Platform over productie- en procesautomatisering
NORD op de inter airport Europe

NORD op de inter airport Europe

Van 8 tot 11 oktober 2019 is NORD DRIVESYSTEMS present op de inter airport Europe in München. De 22e internationale vakbeurs voor luchthavenuitrusting, technologie, ontwerp en service is voor NORD een belangrijk platform om zijn expertise op het gebied van efficiënte en intelligente aandrijfconcepten in zeer complexe intralogistieke systemen te demonstreren.

Op de wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor de luchthavenindustrie presenteert NORD aandrijfconcepten voor de genetwerkte luchthaven. Dit omvat de nieuwste energie-efficiënte synchroonmotoren, toekomstbestendige schakelkastregelaars en een draadloze en mobiele servicetool voor NORD aandrijfsystemen.

Als absolute innovatie in het assortiment presenteert NORD een energie-efficiënte permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie met aanzienlijk lagere verliezen dan de huidige IE4 serie. De compacte en ongeventileerde gladde motor realiseert zijn hoge efficiëntie, die regelmatig significant uitstijgt boven de rendementsklasse IE5, via een groot koppelbereik – en is optimaal geschikt voor intralogistieke toepassingen zoals bagageafhandelingssystemen op vliegvelden. De IE5+ motor heeft een hoge vermogensdichtheid en wordt in eerste instantie gepresenteerd in een bouwgrootte voor een lager vermogensbereik van 0,25 tot 1,1 kW. De motor levert een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm en toerentallen van 0 tot 2.100 min-1. De IE5+ motor is een aanvulling op het LogiDrive concept voor intralogistiek en kan wereldwijd in dezelfde uitvoering worden gebruikt.

De nieuwe IE5+ motor van NORD biedt een hoge vermogensdichtheid en zal in eerste instantie met een vermogensbereik van 0,25 tot 1,1 kW op de markt worden gebracht.

 

Optimale prestaties in de schakelkast

De NORDAC PRO SK 500P frequentieregelaar is de eerste van een nieuwe generatie frequentieregelaars van NORD DRIVESYSTEMS. De frequentieregelaar maakt gebruik van de nieuwste componententechnologie en beschikt over ultieme functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Naast de standaard CANopen interface maakt een multi-chip voor Industrial Ethernet het gebruik van de belangrijkste real-time Ethernet standaarden mogelijk via één enkele interface.

De nieuwe NORDAC PRO is leverbaar als volledig uitgeruste applicatieregelaar (SK 530P en SK 550P) en als machineregelaar (SK 500P) met een gereduceerd aantal interfaces, die niettemin functioneel veeleisende taken uitvoert via geïntegreerde PLC en closed-loop besturing en positionering. De SK 530P beschikt tevens over een SD kaartsleuf, een USB interface en de mogelijkheid tot uitbreiding via een optionele SK CU5 module. Daarentegen is de SK 550P de eerste keuze voor aansluiting op besturingssystemen via Industrial Ethernet. Naast de verbeterde eigenschappen en prestatiekenmerken biedt de nieuwe generatie een betere TCO (Total Cost of Ownership) dan de bestaande regelaars

De NORDCON APP en NORDAC ACCESS BT leveren een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD-aandrijvingen.

 

Een oplossing voor mobiel gebruik

Met de NORDCON APP en de mobiele Bluetooth aansluiting NORDAC ACCESS BT ontwikkelde NORD een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle elektronische componenten van NORD. Deze wordt gebruikt voor het analyseren, bewaken en parametriseren van NORD aandrijfsystemen. De dashboard gebaseerde visualisatie kan worden gebruikt voor het monitoren van de aandrijving en voor storingsdiagnose. Met een helpfunctie en snelle toegang tot parameters is parametrisering van de aandrijf units eenvoudig en makkelijk. Daarnaast beschikt de app over andere praktische functies, zoals een back-up- en herstelfunctie voor een eenvoudige handling van de aandrijfparameters en een individueel configureerbare oscilloscoopfunctie voor de analyse van de aandrijving. De praktische mobiele serviceoplossing is beschikbaar voor alle NORD-aandrijfelektronica.

NORD DRIVESYSTEMS is te vinden op de inter airport Europe in hal B5 op stand 1538.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details