Platform over productie- en procesautomatisering
NORDPro Lab: Opleiding om klanttevredenheid te verhogen

NORDPro Lab: Opleiding om klanttevredenheid te verhogen

Integratie van trainees in managementprocessen

Optimale klanttevredenheid kan alleen worden bereikt met optimaal opgeleide medewerkers: Dit is het basisidee achter het NORDPro initiatief, dat sinds 2011 als opleidingscentrum met dezelfde naam operationeel is. Hier worden medewerkers getraind in de basisprincipes van lean management en krijgen ze ideeën aangereikt om de lesstof in hun dagelijkse werkzaamheden te implementeren. Het programma wordt georganiseerd en gemanaged door NORD trainees die deze gelegenheid benutten om hun organisatorische en representatieve vaardigheden te vergroten. Deze “hands-on” ervaring vormt tevens een belangrijk onderdeel van het omvangrijke opleidingsprogramma van NORD.

NORDPro werd in 2008 opgericht om klanttevredenheid duurzaam te waarborgen in een tijd van toenemende verwachtingen. Het idee erachter was het actief communiceren van lean management methoden naar medewerkers om hen zo de tools aan te reiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren ten behoeve van klanten. Het programma begon met de vijf methodes KAIZEN, FLUSS; SMED; TPM en Q-Groups, maar is sindsdien voortdurend verder ontwikkeld met nieuwe methodes.

In 2011 gingen de initiatiefnemers een stap verder met het NORDPro Lab. In de vestiging Bargteheide zijn toen speciaal ingerichte ruimtes gecreëerd, waar momenteel verschillende modulair opgebouwde opleidingen met een uitgesproken praktisch karakter worden gegeven. Hier wordt de verworven theoretische kennis over lean management gebruikt en verder verdiept door middel van simulatiegames. Door om te gaan met hypothetische problemen, ervaren de deelnemers de effecten van procesverbeteringen en wordt het afdelingsoverkoepelend begrip van werkprocessen bevorderd. De NORDPro tools kunnen worden gebruikt voor assemblage-, logistieke en productieprocessen, maar ook op administratief niveau, waardoor de training op de verschillende locaties gelijkelijk kan worden gebruikt door alle NORD-medewerkers.

Verder is bijzonder dat het NORDPro Lab nu wordt georganiseerd en geleid door NORD-trainees en studenten met een duale opleiding die de organisatie en realisatie van de cursussen op zich nemen. Het is echter ook hun taak om het opleidingscentrum en de inhoud van de cursussen voortdurend verder te ontwikkelen. Dit vereist niet alleen organisatorische expertise, maar ook een zelfverzekerde manier van werken en specialistische theoretische kennis, wat een groot voordeel is in hun verdere loopbaan.

Onafhankelijk management van het NORDPro Lab maakt deel uit van de doordachte opleidingsstrategie van NORD. Binnen de NORD Group kan jong talent een zakelijke, industriële of technische opleiding of zelfs een duale opleiding volgen op meerdere locaties. NORD verzorgt opleidingen op het gebied van industrieel management, technisch productontwerp, mechatronica, IT-systeemintegratie, industriële mechanica en snijmachinebediening. Duale bacheloropleidingen worden aangeboden in industriële engineering, IT voor bedrijven, toegepaste IT, werktuigbouw, elektrotechniek en mechatronica.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details