Platform over productie- en procesautomatisering
Op zoek naar een technieker? Outsourcing is de oplossing!

Op zoek naar een technieker? Outsourcing is de oplossing!

Bij heel wat bedrijven blijven vacatures open omdat de juiste krachten niet gevonden worden. Dat geldt ook voor techniekers. Als HR-managers van een bedrijf op zoek moeten naar een nieuwe kracht voor een tijdelijke functie tijdens verlofperiodes, bij afwezigheden door ziekte of bij een plotse productiepiek door een grote bestelling, zitten ze echt met de handen in het haar. Outsourcing van techniekers kan dan de oplossing brengen. B&A Technics is een referentie in outsourcing van bekwaam, technisch personeel voor diverse sectoren.

B&A is een vaste partner van thyssenkrupp voor het onderhoud van hun liften, de renovatie van oude liften of de montage van nieuwe installaties.

 

Sinds de oprichting in 1998 is B&A uitgegroeid tot een toonaangevende speler in het outsourcen van techniekers in verschillende sectoren. De hoofdzetel is gevestigd in Erpe-Mere,
maar in 2015 opende de firma een filiaal in Brugge en sinds dit jaar kunnen klanten ook terecht in een derde kantoor in Lokeren. Wie op zoek is naar een lasser, monteur, (elektro)-mechanieker, elektricien, lifttechnieker of technieker met kennis van sanitair en HVAC is bij B&A aan het juiste adres. “Elk project start met een nauwkeurige analyse van de behoeften van de klant, zodat we steeds de mensen met de juiste vaardigheden kunnen inzetten. We bieden onze klanten telkens weer een outsourcing op maat”, stelt CEO Bart Vanderstraeten. “We hebben op dit ogenblik meer dan 125 technici in dienst, elk met hun eigen kennis en vaardigheden. We richten ons op verschillende bedrijfstakken, waaronder de voeding­sindustrie, houtconstructie­bedrijven, che­mische nijverheid, metaalverwerking en farmaceutica. Onze mensen doen onderhoud van machineparken en plaatsen elektrische installaties in bedrijven en particuliere projecten. Ze vervaardigen componenten voor herstellingen, onderhouden en monteren rollend materiaal en voeren lasopdrachten uit. En dat zijn maar een paar voorbeelden.”

B&A is een toonaangevende speler op het vlak van outsourcing van techniekers, bijvoorbeeld voor lasopdrachten, liftherstellingen, elektrische installaties …

 

Veel voordelen

Outsourcing wordt wel eens verkeerdelijk als een soort interim beschouwd. Terwijl een interimkantoor arbeiders uitzendt met de mogelijkheid dat die bij het bedrijf ooit vast in dienst genomen worden, is outsourcing eigenlijk een vorm van onderaanneming en blijven de techniekers steeds in dienst bij B&A. “De keuze voor outsourcing biedt een firma heel wat voordelen. Zo moeten ze niet zelf op zoek naar een extra kracht en zijn ze zeker van een medewerker met de juiste opleiding en ingesteldheid. De klant betaalt enkel de gepresteerde uren, bepaalt zelf hoelang ze de technieker aan boord houden en hoeft geen rekening te houden met de kosten van een ontslag”, geeft de CEO aan. “Onze techniekers brengen zelf de geschikte kledij, PBM’s en gereedschappen mee en bij ziekte of een arbeidsongeval wordt alles geregeld door onze administratie. We zorgen ook meteen voor een gepaste oplossing of vervanging.”

Voorbeelden uit de praktijk

Dankzij hun domeinspecifieke expertise zijn de techniekers van B&A actief bij bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Zo werd de outsourcing specialist gecontacteerd door De Braeckeleer en Co. om hulp te bieden bij elektriciteitswerken in de nieuwe business lounge van RSC Anderlecht. De techniekers vernieuwden de volledige verlichting, plaatsten extra stopcontacten, integreerden de elektriciteit voor de nieuwe bars en sloten de kasten aan. “Onze lifttechniekers zijn elk in een eigen toegewezen regio verantwoordelijk voor het onderhoud aan de liften van thyssenkrupp. Ze worden ook ingezet om oude liften te moderniseren of voor de montage van nieuwe installaties”, sluit Vanderstraeten af. “In de centrale werkplaats van de NMBS in Mechelen zijn onze mensen actief in de lasafdeling. Ze voeren herstellingen en lasopdrachten uit aan de sleepkarren, waarmee zware wisselstukken voor het onderhoud aan de treinstellen doorheen de volledige werkplaats getransporteerd worden. Bovendien staan ze in voor het jaarlijkse onderhoud aan de sleepkarren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details