Platform over productie- en procesautomatisering
Oskar Lapp: Een pionier voor de toekomst
Ursula Ida en Oskar Lapp tijdens een rondleiding door het bedrijf met voormalig burgemeester van Stuttgart Manfred Rommel

Oskar Lapp: Een pionier voor de toekomst

Oskar Lapp werd geboren op 20 maart 1921 in het Duitse Benshausen. Van jongs af aan toonde hij indrukwekkend talent voor technische dingen. Aanvankelijk werkte hij voor Harting waar hij de eerste rechthoekige industriële connector ontwikkelde. Dankzij zijn ontmoetingen met klanten kende hij hun wensen. Zo waren aders destijds allemaal zwart of grijs waardoor elektrotechnici moeite hadden ze bij het aansluiten aan de juiste uiteinden toe te wijzen. LAPP bedacht een flexibele kabel gemaakt van gekleurde kernen. ÖLFLEX was geboren. Het was de eerste industrieel vervaardigde voedings- en besturingskabel. Een uitvinding die een revolutie teweegbracht in de verbindingstechniek.

Oskar Lapp (1921-1987) veroverde een plaats in de Duitse zakengeschiedenis

Oprichting

In 1959 richtte de familie Lapp hun bedrijf op vanuit hun huis in Stuttgart-Vaihingen. Oskar zorgde voor de verkoop, zijn vrouw Ursula Ida verzorgde de boekhouding, bestellingen en logistiek. Met ÖLFLEX bepaalde Oskar Lapp kwaliteitsnormen die nog steeds overal ter wereld van toepassing zijn bij kabelproductie. Later werden datatransmissiesystemen, glasvezelkabels, geschroefde kabelwartels, kabelbeschermings- en geleidingssystemen, industriële connectoren, datatransmissiesystemen voor ethernet-technologie en markeersystemen toegevoegd.

Toonaangevend

In 1963 werd de eerste fabriek geopend om ÖLFLEX-kabels te produceren. In 1965 volgde de verhuizing naar de Schulze-Delitzsch-Straße, waar het nog steeds is gevestigd, en in 1976 richtte Lapp de eerste internationale dochteronderneming op.
“Onze vader leidde ons bedrijf naar succes met hard werken en ambitie en met een duidelijk beeld van wat echt belangrijk is. Hij toonde doorzettingsvermogen, ondernemersgeest en innovatie, waarden die nog steeds deel uitmaken van het DNA van LAPP”, zegt zoon Siegbert Lapp.

Toen Oskar Lapp in 1987 overleed, namen zijn vrouw en twee zonen de leiding over het bedrijf. Eind jaren negentig droeg de weduwe van Oskar Lapp de dagelijkse werkzaamheden over aan haar zonen. Onder hun toezicht is de internationalisering doorgezet. Tegenwoordig is LAPP een van de toonaangevende leveranciers van geïntegreerde oplossingen en merkproducten op het gebied van kabel- en verbindingstechnologie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details