Platform over productie- en procesautomatisering
Oude elektronica probleemloos herstellen of vervangen

Oude elektronica probleemloos herstellen of vervangen

We mogen dan in een consumptiemaatschappij leven, voor industriële elektronica is nieuw niet altijd beter. Soms loont het dezelfde oude PLC te kunnen gebruiken. Maar waar vindt u die? Een adres: ABC Industrial Parts. Zij hebben zich gespecialiseerd in de elektronica van gisteren die uit productie is genomen. Door verouderde onderdelen te verkopen, te herstellen en te servicen, kan u machine of productielijn morgen alweer op volle toeren draaien. 

ABC Industrial Parts is het geesteskind van drie gepassioneerde ingenieurs die zich specialiseerden in industriële elektronica. Een recept dat aansloeg in de Belgische industrie. CCO Pieter Niemegeers: “Het tempo van de industrie laat geen marge meer voor ongeplande stilstanden. Verouderde elektronische onderdelen, en dat kan evengoed een of meerdere generaties beslaan, laten zich echter niet zomaar vervangen of ombouwen door hun state-of-the-art varianten. Daar kunnen een hele migratie en de nodige softwareaanpassingen aan te pas komen. Net daarom hebben we ons op deze branche toegelegd, om kort op de bal te kunnen spelen en klanten snel uit de nood te helpen.”

Enorme voorraad klaar voor verkoop
Dat ABC Industrial Parts sterk staat in herstellingswerk op industriële elektronica is intussen als een lopend vuurtje door de sector gegaan. “Maar soms is een herstelling technisch niet meer mogelijk of economisch niet meer rendabel. Of is er simpelweg geen tijd voor. Ook dan laten we onze klanten niet in de kou staan. We hebben intussen een enorme voorraad aan elektronica-onderdelen van verschillende generaties opgebouwd: motorsturingen, PLC, HMI, motoren, voedingen … Binnen de kortste keren kunnen we hun productielijn of machine weer aan de praat krijgen. We hebben meer dan 100.000 stuks op voorraad liggen van meer dan 3.000 merken. De klant heeft altijd de eindbeslissing, maar wij zorgen dat hij oplossingen heeft om uit te kiezen.” 

ABC Industrial Parts

Parameters en programma’s recupereren
Een extra service die ABC Industrial Parts daarbovenop levert is de ondersteuning ter plaatse. “Voor herstellingen zullen wij in ons labo sowieso beter uitgerust zijn, maar onze technische mensen op de baan kunnen wel een meerwaarde bieden in het (helpen) zoeken naar het defect op uw machine. Niet elke klant heeft een back-up van zijn parameters of programma’s en de machinefabrikant is meestal niet happig om die data vrij te geven. Wij kunnen de data, parameters of programma’s dan komen uitlezen, opslaan en weer in het nieuwe of herstelde onderdeel inladen, zodat er geen tijdrovend programmeerwerk bij komt kijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details