Platform over productie- en procesautomatisering
Pepperl+Fuchs toont eerste switch met Ethernet Advanced Physical Layer
In het hart van procesinstallaties via Ethernet

Pepperl+Fuchs toont eerste switch met Ethernet Advanced Physical Layer

De benaming Ethernet-APL (Ethernet Advanced Physical Layer) zal in de procesindustrie ongetwijfeld een belletje doen rinkelen, want het combineert twee bekende technologieën: Ethernet dat de naadloze, parallelle communicatie verzorgt en de robuuste tweedraadstechnologie gecombineerd met explosiebeveiliging ´in the field´ binnen de procesinstallatie. Ethernet-APL maakt zo de digitalisering van de instrumentatie mogelijk. 

Ethernet-APL verbetert de netwerkcommunicatie in deze specifieke omgeving. Deze standaardisatie voor Ethernet op de bekende twee aderige kabel, aangedreven door twaalf bekende leveranciers, maakt lange kabellengtes, stroomvoorziening en explosiebeveiliging mogelijk met intrinsieke veiligheid als integrale componenten. Ethernet-APL elimineert barrières voor de gegevensstroom en helpt alle belanghebbenden in de levenscyclus van de fabriek om ontwerpen te vereenvoudigen, fabrieken sneller aan de gang te krijgen, ze beter in bedrijf te houden en zo risico’s beter te beheren.

De eerste switch voor Ethernet-APL van FieldConnex

Nu de standaardiseringsprocedure achter de rug is, wordt de technologie beschikbaar voor zowel leveranciers als gebruikers. De samenwerking heeft ook geleid tot conformiteitstests waaraan fabrikanten worden onderworpen. Dit zorgt voor interoperabiliteit en genereert een hoge mate van betrouwbaarheid. De eerste componenten met deze structuur zijn ondertussen beschikbaar, de Ethernet- APL Rail-Field Switch is hier een mooi voorbeeld. Deze op DIN-rail monteerbare veldschakelaar kan in Zone 2 geïnstalleerd worden. De aansluitingen (Spur) voor veldapparatuur kunnen tot 200 m lang zijn, en zijn intrinsiek veilig voor Zone 2 (Ex ic). FieldConnex staat voor zeer betrouwbare digitale communicatie op het gebied van de procesinstallatie en een eersteklas ondersteuning door de experts van Pepperl+Fuchs.

Hoogtepunten:
● Detectiebereik tot 1.000 m: spur tot 200 m, trunk tot 1.000 m.
● Stroomvoeding voor een totaal van 50 veldapparaten aan max. 60 W.
● Hoge overdrachtssnelheden: 10 Mbit/s, full-duplex (FDX);
● Download ongeveer 100 configuratieparameters per veldapparaat in slechts enkele seconden.
● Eenvoudig te implementeren intrinsieke veiligheid.
● Gelijktijdige overdracht van gegevens en voeding via dezelfde twee aderige kabel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details