Platform over productie- en procesautomatisering
Permanente monitoringoplossing voorkomt onverwachte en dure stilstand
Atlas2 Plus is ontwikkeld voor de permanente monitoring van industriële netwerken met een enkele of gemengde architectuur.

Permanente monitoringoplossing voorkomt onverwachte en dure stilstand

De vraag naar oplossingen, die foutdetectie en -diagnose, controle van de machinestatus en predictief onderhoud combineren, neemt dagelijks toe. Bintz Technics biedt met Atlas2 Plus van Procentec een innovatieve, compacte en efficiënte tool voor de permanente monitoring van industriële netwerken, of men nu werkt met PROFINET, EtherNet IP, EtherCAT of PROFIBUS. Deze oplossing ontdekt problemen vooraleer ze het netwerk schade kunnen toebrengen met als doel onverwachte, dure stilstand op de fabrieksvloer te voorkomen.

Bintz Technics is al bijna vijftig jaar actief in de toelevering van industriële componenten en systemen voor de automatisering van machines en processen in de meest uiteenlopende sectoren. Zo omvat het gamma onder meer encoders, digitale tellers, elektromagneten, positie- en industriële sensoren, systemen voor niveaumeting en lekdetectie, nokkenschakelaars, drukschakelaars en –transmitters, elektronische contactoren, ionisatiesystemen en elektrostatische meetapparatuur. Binnen de divisie Drives, Motion & Control kan men terecht voor PLC & IO-systemen, HMI-oplossingen, frequentieomvormers, servoaandrijvingen en sturingen, softstarters, elektromagnetische remmen en koppelingen. Voor industriële communicatie en IIoT biedt de specialist uit Zaventem oplossingen voor remote access en data, industriële netwerken, SCADA & HMI software, dashboarding & reporting software, draadloze sensoren, fieldbus connectoren en Profibus & Profinet diagnosetools, zoals de nieuwe Atlas2 Plus van de Nederlandse fabrikant Procentec, dat recent toetrad tot de HMS Group.

Atlas 2 Plus draait op Osiris, het krachtige diagnostische platform dat u helpt netwerkproblemen te identificeren en op te lossen.

Continue monitoring

Atlas2 Plus, de tweede generatie van het populaire systeem van Procentec, is ontwikkeld voor de permanente monitoring van industriële netwerken. Deze tool tilt de opsporing en diagnose van fouten naar een veel hoger niveau. Hij assisteert technici in the field bij het onderhouden van netwerken: geen onnodige call-outs meer, snellere foutendetectie en –analyse met een duidelijke reporting. “Deze oplossing beschikt over alle functies om foutief geconnecteerde deelnemers in het netwerk op te sporen. Ook kabel- en firmwareproblemen en onjuiste configuraties worden gedetecteerd, maar er kunnen eveneens patronen in diagnostische data herkend worden, waardoor men voorspellend onderhoud kan uitvoeren”, legt sales engineer Bram Baetens van Bintz Technics uit. “Met deze Altlas2 beschikt de gebruiker over 24/7 real-time monitoring op afstand voor PROFINET, EtherNet IP, EtherCAT en PROFIBUS, wat de efficiëntie en productiviteit ten goede komt. De tool is beschikbaar in een versie voor actieve en passieve monitoring en eentje alleen voor actieve monitoring. Aangezien hij de gegevens viermaal sneller dan zijn voorganger verwerkt, verkrijgt men ook een snellere troubleshooting en minder stilstand. Deze zelflerende unit met voorspellende functies voor foutenopsporing verhoogt de nauwkeurigheid van het diagnoseproces. Optioneel kan ook een OLED-display op het apparaat gemonteerd worden om snel de status van het netwerk te zien.”

Krachtige diagnosetool als basis

Atlas2 Plus draait, net als voorloper Atlas trouwens, op Osiris. Dit diagnoseplatform helpt bij het identificeren en oplossen van netwerk­storingen vooraleer die voor zware problemen kunnen zorgen. Maar er is meer, want deze versie heeft een aantal innovatieve extra functies. “SNAP is een zelflerende tool die diagnostische data van PROFIBUS interpreteert en de meest waarschijnlijke oorzaak van elke fout aangeeft. Op die manier krijgt men een hulpmiddel voor preventief onderhoud. Dankzij de EtherCAT licentie kan men ook diagnostische informatie uit de EtherCAT controllers halen. De software geeft naam, adres, status en invalid counter weer van elk EtherCAT apparaat aangesloten op de master”, gaat Baetens dieper in op de nieuwe tools. “Osiris Enterprise is dan weer een add-on voor het Osiris platform die via pc een totaaloverzicht van alle Atlas units weergeeft. Deze oplossing is ideaal voor grote netwerken, want het visualiseert alle aangesloten toestellen en laat de gebruiker toe om vanop afstand de data van elk apparaat te monitoren. Als er een extra Atlas aan het netwerk toegevoegd wordt, neemt deze software de unit automatisch in het overzicht op.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details