Platform over productie- en procesautomatisering
Platform voor slimme digitale automatisering gaat on-site en digitaal
SPS is het platform voor slimme en digitale automatisering.

Platform voor slimme digitale automatisering gaat on-site en digitaal

Na meer dan een jaar van hoofdzakelijk virtuele meetings, ook in de automatiseringsindustrie, organiseert Mesago Messe Frankfurt opnieuw een vakbeurs waar fysiek contact en interactie mogelijk zijn. Van 23 tot 25 november zullen ongeveer 750 exposanten tijdens de SPS in NürnbergMesse de nieuwste producten en oplossingen voor een slimme en digitale automatisering presenteren. In wat we wel eens ‘het nieuwe normaal’ durven te noemen, krijgt de bescherming van de gezondheid van alle exposanten, bezoekers, servicepartners en medewerkers uiteraard de hoogste prioriteit. Daarvoor werd een uitgebreid beschermings- en hygiëneconcept ontwikkeld dat gebaseerd is op drie pijlers: organisatie, social distancing en hygiëne.

Zowat 750 exposanten presenteren op deze beurs hun volledig productgamma en de recentste ontwikkelingen.

Smart Production Solutions (SPS) is hét platform voor slimme en digitale automatisering. Deze vakbeurs vormt de ontmoetingsplek voor exposanten en bezoekers met een focus op praktische en intelligente oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. De standen zijn verspreid over de verschillende hallen van de NürnbergMesse en opgedeeld per thema volgens de kernactiviteit(en) van de exposanten. Die trekken alle registers open en tonen hun volledige productgamma maar vooral ook hun innovatieve ontwikkelingen. SPS is niet alleen een vitrine voor innovatieve, intelligente producten en oplossingen, want bezoekers kunnen er ook profiteren van live demonstraties, directe persoonlijke gesprekken en contacten met de experts van vele toonaangevende bedrijven én nieuwe spelers. Zo krijgen die bezoekers een duidelijk overzicht van wat er in de markt speelt – van een eenvoudige sensor tot een intelligente totaaloplossing. Ze kunnen kennismaken met wat vandaag mogelijk is en de trends voor morgen ontdekken. 

Hybride editie

Voor het eerst kan men deze beurs live én online bezoeken. Met ‘SPS on air’ lanceren de organisatoren immers een digitaal platform, waardoor we een hybride editie krijgen. Door beide werelden aan elkaar te koppelen, kunnen alle mogelijke spelers wereldwijd aan het evenement deelnemen, ongeacht tijd, budget of reisbeperkingen. De digitale content blijft ook na het beëindigen van de fysieke beurs op 25 november beschikbaar, waardoor er voldoende tijd rest om met elkaar in contact te komen en dieper op een bepaald thema in te gaan. Het randprogramma – zowel live als online – omvat lezingen rond onder meer digitale transformatie/Industrie 4.0, industriële communicatie, veiligheid, nieuwe logistieke methodes en robotintegratie, één voor één gegeven door vakkundige sprekers uit de sector. De inhoud van de meeste van deze lezingen zal tevens op het ‘SPS on air’ platform beschikbaar zijn. Eén van de hoogtepunten wordt de sessie van Christian Baudis, de vroegere managing director van Google Germany. Hij zal het hebben over het belang van data als voordeel in de industrie, maar ook over thema’s als robotica, sensortechnologie en cybersecurity. Dr. Henning Beck, neurowetenschapper en auteur van bestsellers, legt de focus dan weer op één van de meest innovatieve structuren op aarde: de hersenen. Hij toont aan wat het menselijke denken onderscheidt van algoritmen en hoe dit gebruikt kan worden om reële innovaties te ontwikkelen. 

Dit is een hybride evenement, dat een flexibel beursbezoek mogelijk maakt: fysiek, online of zelfs allebei.

Beschermings- en hygiëneconcept

Dit evenement vindt uiteraard plaats onder de geldende coronaregels goedgekeurd door de Beierse deelstaatregering. Het zorgt ervoor dat gezondheidsrisico’s tot een minimum beperkt worden. Daardoor is een voorafgaande registratie nodig, aangezien de toegang alleen mogelijk is voor personen met een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Daarnaast is het dragen van een medisch mondmasker verplicht. De bescherming van de gezondheid van alle exposanten, bezoekers, servicepartners en medewerkers heeft immers de hoogste prioriteit voor de organisatoren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details