Platform over productie- en procesautomatisering
Pompcontrole waar  en wanneer u wil

Pompcontrole waar en wanneer u wil

Is het tijd voor een onderhoud van uw pomp? Hoe zit het met de algemene toestand van uw installatie? Voortaan hoeft u dat niet meer zelf ter plaatse te controleren. Met KSB Guard bekijkt u waar en wanneer u wil de toestandsgegevens. Sterker nog: het systeem herinnert aan check-ups en waarschuwt bij veranderingen in het bedrijfsgedrag. Opnieuw een sterk staaltje van innovatieve Industrie 4.0 bij KSB.

Het systeem voor pompcontrole KSB Guard wordt direct op de pomp gemonteerd. Genetwerkte trillings- en temperatuursensoren die rechtstreeks op de pomp aangebracht zijn, maken de beschikbaarheid op installatieniveau voor de eerste maal transparant. Zo krijgt u voor het eerst in één oogopslag zicht op de gegevens van uw pompen, zonder daarvoor op locatie te moeten zijn. KSB Guard bewaakt ieder uur de toestand van de pompen en meldt afwijkingen meteen, waarmee beschadiging voorkomen wordt. Dit systeem maakt het mogelijk om wijzigingen in het werkingsgedrag van de machine in een vroeg stadium te detecteren en onderhoudswerken beter in te plannen, zonder ter plaatse bij de pomp te moeten zin. Kortom, tijd- en kostenbesparend.

Eenvoudige installatie

Anders dan bij de vorige systemen is de KSB Guard ideaal geschikt voor eenvoudig op bestaande pompen aan te brengen, zelfs tijdens het operationeel bedrijf van de pomp. De sensorunit is bevestigd op de lagersteun of de aandrijflantaarn van de pomp met behulp van een magneet en lijm, en kan tijdens het pompbedrijf gemonteerd worden zonder wijzigingen te moeten aanbrengen. Een meegeleverde batterij zorgt voor de voeding.

KSB Guard

 

Draadloze en versleutelde communicatie

De elk uur verzamelde data worden rechtstreeks en draadloos in versleutelde vorm via een gateway voor verwerking verstuurd naar de KSB Cloud. Gebruikers kunnen op elk moment en vanuit om het even welke locatie de statusdata van alle bewaakte pompen opvragen via hun mobiele telefoon, tablet of PC, zonder ter plaatse te moeten zijn. Voor een maximale reikwijdte in het veld brengt KSB Guard een mesh-netwerk binnen de bewaakte pompen tot stand om het aantal vereiste gateways tot een minimum te kunnen beperken.

Aanvullende technische informatie

Naast de actuele statusdata en geregistreerde trends is het ook mogelijk andere informatie over de pomp – waaronder de bedieningshandleiding en opengewerkte tekening – met enkele klikken op te vragen. Dit geeft de gebruikers snel en eenvoudig toegang tot een uitgebreid overzicht van de technische status van hun pompen. Indien de pomp onderhoud nodig heeft, hebben de gebruikers ook alle noodzakelijke data binnen handbereik.

Automatische waarschuwingen en alarmen

Indien de gemiddelde trillingssnelheid of de temperatuur een vooraf gedefinieerde of door de gebruiker geconfigureerde limietwaarde overschrijdt, creëert het systeem waarschuwings- of alarm-
meldingen. Deze kunnen de gebruiker zoals gewenst via e-mail of push-berichten bereiken,
zodat deze in een noodsituatie snel kan reageren.
Het nieuwe apparaat is ontworpen voor
centrifugaalpompen in het productenassortiment van de fabrikant en voor gelijkaardige pompen van concurrenten.

Kostenefficiënte interface naar IoT

Via de bijhorende app of het webportaal kunnen de gebruikers de actuele belasting en het belastingsprofiel van hun pompen met vast toerental op elk moment bekijken. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de technologieën die al in eerdere bewakings- en analyse-units toegepast werden.  Deze nieuw ontwikkelde oplossing dient om een kostenefficiënte interface naar het Internet of Things te creëren voor het groot aantal wereldwijd gebruikte pompen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details