Platform over productie- en procesautomatisering
PS apparaten van Beckhoff: compact en universele 24/48 V DC voedingen
De drie nieuwe PS voedingsreeksen voor 24/48 V stroomvoorziening van Beckhoff dekt een brede waaier aan toepassingen af, waaronder ook veeleisende motion control applicaties.

PS apparaten van Beckhoff: compact en universele 24/48 V DC voedingen

De drie nieuwe PS voedingsreeksen omvatten in totaal achttien apparaten. De één- en driefasige DIN-rail monteerbare voedingen zijn uiterst compact en leveren uitgangsstromen van 2,5 tot 40 A. Door het in functie van de temperatuur geoptimaliseerde ontwerp, verzekeren deze voedingen een uitstekende convectiekoeling, een lange levensduur, een maximale betrouwbaarheid en een efficiëntie tot 96,3%. De veelzijdige PS serie biedt keuze uit een breed ingangsbereik en is voorzien van diverse technische goedkeuringen. Dat maakt ze geschikt voor wereldwijd, universeel gebruik in 24 en 48 V DC toepassingen.

Met zijn apparaten uit de PS serie biedt Beckhoff hoogwaardige voedingen voor bijna alle mogelijke toepassingen in zowel 24 als 48 V DC. Dat omvat ook motion control applicaties met strenge eisen in verband met het omgaan met EMF (elektromagnetische velden). De uitstekende convectie, het beperkte vermogensverlies en de hoge efficiëntie tot 96,3% optimaliseren de levensduur en betrouwbaarheid van de voedingen. De piekcapaciteit tot 150% maakt het mogelijk om tot 1,44 kW uitgangsvermogen te leveren voor korte periodes. In combinatie met het ruimtebesparende ontwerp en de hoge bestendigheid tegen stroompulsen en overvoltage, resulteert dit in een (kosten)efficiënt gebruik in zelfs de zwaarste industriële omgevingen. Bijkomend kunnen de voedingen stroomonderbrekers snel en accuraat uitschakelen door middel van een precieze tripping functie, zodat onnodige machinestilstand vermeden wordt.

Het portfolio van voedingen bevat de volgende apparaten:

  • PS1000 met zes eenfasige voedingen voor kleinere en prijsgevoelige toepassingen (24 V DC 2,5/3,8, 5, 10 of 20 A; efficiëntie tot 95,2%)
  • PS2000 met vijf een- en driefasige voedingen voor standaardtoepassingen (24/48 V DC, 5, 10 of 20 A; efficiëntie tot 96,3%, permanent uitgangsvermogen van 120%)
  • PS3000 met zeven een- en driefasige voedingen voor veeleisende toepassingen (24/48 V DC, 10, 20 of 40 A; efficiëntie tot 95,4%, 150% uitgangsvermogen voor 4 s)

De UL-goedgekeurde voedingen kunnen ook gebruikt worden in zeer gespecialiseerde industrieën met bijvoorbeeld goedkeuringen volgens SEMI 47 (halfgeleiderindustrie) of DNV GL (scheepsbouw). Ze vinden tevens toepassing in gevaarlijke omgevingen die vragen om explosiebescherming (Klasse I Divisie 2, IECEx en ATEX).

Geoptimaliseerd ontwerp voor omgaan met hitte en EMF

De apparaten zijn specifiek ontwerpen met het oog op goede eigenschappen voor convectiekoeling. Het aantal componenten werd tot een minimum herleid, zodat er voldoende ruimte is voor luchtconvectie. Bijkomend zijn de componenten die in het bijzonder gevoelig zijn voor temperatuur en sneller verouderen onderaan de units gepositioneerd. Op die manier bevinden ze zich zo dicht mogelijk bij de instroom van koele lucht. Dit ontwerp, geoptimaliseerd in functie van de temperatuur, betekent dat de componenten minder blootgesteld zullen worden aan thermische spanning, wat resulteert in een langere levensduur. Bovendien kunnen componenten die minder stressgevoelig zijn hun technische karakteristieken zo langer behouden en wordt de impact van externe hitte geminimaliseerd. Al deze features verhogen ook de betrouwbaarheid.

Door de hoge tolerantie voor elektrische feedback, zijn de voedingen de perfecte kandidaat voor motion toepassingen. Ze beschikken tevens over uitzonderlijke piekvermogencapaciteiten om motoren, condensatoren en andere belastingen te bedienen die meer vermogen vragen bij de opstart dan in hun nominaal bereik. In de meeste gevallen zullen voedingen uit de lagere en dus meer kostefficiënte vermogensklassen uit het portfolio al volstaan voor dit doel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details