Platform over productie- en procesautomatisering
Rittal | VX25 roestvrij staal en NEMA 4x

Rittal | VX25 roestvrij staal en NEMA 4x

Uitbreiding voor extreme toepassingen

Het nieuwe schakelkastsysteem VX25 van Rittal biedt installatiebouwers een duidelijke meerwaarde dankzij een efficiënte engineering, snelle montage en hoge veiligheid. Alle voordelen van de VX25 bestaan voortaan ook in een RVS en NEMA 4X versie. Daarmee beantwoordt de nieuwste ontwikkeling van Rittal aan de strengste vereisten op vlak van corrosiebestendigheid en in omgevingen met stof, opspattend en stromend water.

Het nieuwe Rittal VX25 kastsysteem is nu ook verkrijgbaar in een 100% roestvrij staal uitvoering en voldoet daarmee aan de hoogste vereisten inzake corrosiebestendigheid. Naast het frame, de deuren, panelen en de bodemplaat zijn ook alle externe onderdelen zoals de 180°-scharnieren en handgrepen vervaardigd in RVS.

Terwijl de kasttypes in plaatstaal en in RVS standaard conform de veiligheidsnormen IP 55 en NEMA 12 zijn, biedt de optionele NEMA 4X versie met IP 66 een hogere bescherming. Het betekent dat de elektrische en elektronische uitrusting in de VX25 veilig beschermd is tegen stof, waterspatten en -stralen, zelfs bij veeleisende omstandigheden.

Om de hoge beschermingscategorie te behalen, diende de kast onder meer een waterstraaltest te ondergaan. Alle dichtingen werden gecontroleerd op lekken door het afspuiten met een waterstraal met een debiet van meer dan 240 l/min gedurende 40 minuten en 30 seconden (6 mm/sec per dichtingslengte). De test bevestigde dat geen water in de kast kon binnendringen bij vergelijkbare omstandigheden. Bovendien omvat de testprocedure controles op stof- en corrosiebestendigheid, en op bescherming tegen beschadiging door externe ijsvorming.

Het bijna identieke design van beide VX25 kasttypes houdt in dat de engineering van de binnenkant 100% overgedragen kan worden van de kasten in RVS naar de NEMA 4X uitvoeringen. Zo besparen installatiebouwers zowel tijd als kosten.

Wanneer de VX25 kasten in RVS uitgerust moeten worden met energie-efficiënte koeltechnologie voor toepassing in veeleisende omgevingen, zijn voortaan ook de nieuwe Blue e+ koelunits in roestvrij staal verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details