Platform over productie- en procesautomatisering
SCHUNK zet stevig in op AI

SCHUNK zet stevig in op AI

Op de beurs van Hannover kondigde SCHUNK, de innovatieleider op het gebied van grijpsystemen en opspantechniek, de samenwerking aan met AnotherBrain, een van ’s werelds toonaangevende specialisten op het gebied van artificiële intelligentie. Begin 2020 moet een eerste autonoom werkende grijper ontwikkeld zijn die een onafhankelijke bediening zonder handmatige programmering mogelijk maakt. “Met deze samenwerking willen we het gebruik van artificiële intelligentie in de handling en assemblage versnellen en nieuwe handlingscenario’s mogelijk maken in de “smart factory”, maar ook in de servicerobotica”, benadrukte de CEO, Henrik A. Schunk bij de ondertekening van het contract.

Het doel van SCHUNK is om de handlingoplossingen van morgen veel autonomer te maken, waar voorheen elke stap met grote inspanning werd geprogrammeerd. SCHUNK presenteerde de eerste technologische studies op de Hannover Messe. In plaats van posities, snelheden en grijpkrachten individueel en stap voor stap vast te leggen, registreren autonome grijpersystemen hun doelobjecten via camera’s, nemen ze zelfstandig de planning van het grijpproces over en verfijnen deze voortuderend. Met behulp van geschikte sensoren in de grijpervingers, de in de grijperhand geïntegreerde motorstroom en intelligentie kan de kwaliteit van het grijpen worden geregistreerd en geëvalueerd om deze zo nodig bij te stellen. “Henrik A. Schunk is ervan overtuigd dat “SCHUNK’s samenwerking met AnotherBrain de vooruitgang in autonome afhandeling enorm zal versnellen. De in Parijs gevestigde AI denktank AnotherBrain heeft een uitstekende knowhow om autonome grijpscenario’s te realiseren. De oprichter en CEO, pionier op het gebied van robotica Bruno Maisonnier, richtte in 2005 Aldebaran Robotics op en lanceerde in 2008 de humanoïde robot Nao, een mijlpaal op het gebied van servicerobotica. In tegenstelling tot het eerder vastgestelde Deep Learning, waarin een grote hoeveelheid gegevens met grote inspanning wordt gegenereerd en geëvalueerd, streeft AnotherBrain naar een nieuwe benadering van machinaal leren met het bionisch geïnspireerde concept van Organic AI™. Het doel van SCHUNK is om grijpsystemen met technologie geïnspireerd door het menselijk brein in staat te stellen autonoom te handelen, onafhankelijk van clouds en netwerken en met minimale energie- en opslagvereisten.

AnotherBrain
SCHUNK en AnotherBrain werken samen bij de ontwikkeling van autonome grijpersysteemoplossingen. De bijbehorende verklaring werd ondertekend door CEO Henrik A. Schunk (2de van links) en Bruno Maisonnier (rechts) tijdens Hannover Messe. Foto: SCHUNK

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details