Platform over productie- en procesautomatisering
Sensordata basis voor volgende niveaus in automatisering
Ook voor softwarehuizen die zich op de industriële markt willen positioneren met oplossingen die meer waarde uit data willen halen is de sensortechnologie van ifm het digitale vertrekpunt.

Sensordata basis voor volgende niveaus in automatisering

De voorbije editie van Indumation lokte bijzonder veel mensen naar Kortrijk Xpo. Hoewel we in coronatijden digitaal een versnelling hoger zijn gaan schakelen en allerlei digitale tools gebruiken om zaken te doen, was het voor velen toch een verademing om weer face-to-face kennis te maken. Ook ifm electronic was blij er weer bij te zijn en gesprekken aan te knopen met klanten en potentiële partners. “We merken dat softwarehuizen, groot en klein, zich volop op de industriële markt positioneren met oplossingen die meer waarde uit data willen halen. Ook voor hen is onze sensortechnologie het digitale vertrekpunt”, vertelt Philippe Briers, project leader smart factory bij ifm.

We leerden intussen digitaal info zoeken, bestellingen plaatsen in webshops en zelfs online vergaderen om projecten te bespreken. Toch maakte Indumation duidelijk dat onze toekomst misschien wel digitaal zal zijn, maar dat ook daarin de menselijke relaties voorop staan. 

General manager ifm Marc Everaert: “Op het einde van de rit is en blijft technologie nog altijd een verhaal van mensen. De relatie die wij met onze klanten aangaan is voor ons altijd belangrijk geweest. Onze slogan ‘close to you’ toont dat we dat in ons DNA hebben zitten. Daarom was aanwezig zijn op Indumation zo belangrijk voor ons. Wij waren blij iedereen nog eens in real-life te kunnen verwelkomen. Voor een kop koffie, een goed gesprek, en natuurlijk ook om de plannen in de verdere automatisering en digitalisering van de productie te bespreken.”

ifm electronic verwierf de voorbije jaren een serieuze digitale reputatie.

Gezocht: betrouwbare sensorpartner

De usual suspects in de Belgische maakindustrie tekenden uiteraard present om te ontdekken wat de meest recente ontwikkelingen in het gamma van ifm waren. Maar daarnaast was er voor het eerst ook een nieuwe categorie bedrijven op zoek naar een betrouwbare partner in sensortechnologie. 

Briers: “IoT is de voorbije jaren de industriële wereld binnengeslopen. Maakbedrijven zijn immers op zoek naar oplossingen om meer waarde uit hun data te kunnen halen en er nieuwe businessmodellen rond te ontwikkelen. Heel veel softwarespelers en IT-integratoren, groot en klein, profileren zich op de markt met platformen die oplossingen bieden rond data-analyse, asset management, conditiebewaking, predictive maintenance… Zij bouwen de platformen, maar om die met data te voeden hebben ze sensortechnologie nodig. En dat vraagt om een heel andere skill set: ze weten wel wat ze willen bereiken met de data, maar niet hoe sensoren werken. Vandaar dat ze op zoek gaan naar een betrouwbare partner in sensortechnologie.”

Dankzij IO-Link zijn de signalen van ifm sensoren digitaal en pasklaar om in dataplatformen toe te passen.

Sterke digitale reputatie

Enter ifm. Want de sensorspecialist verwierf de voorbije jaren een serieuze digitale reputatie. “Door bijvoorbeeld hard in te zetten op IO-Link. De signalen van onze sensoren zijn daardoor al gedigitaliseerd en compatibel met de platformen die zij bouwen. Ze hoeven de informatie maar naar binnen te duwen, zonder extra interfaces. De data zijn als het ware pasklaar om in hun processen in te passen. Daarnaast speelt uiteraard de breedte van ons gamma in het voordeel. Ze kunnen voor gelijk welke toepassing steeds bij dezelfde partner komen aankloppen”, voegt Everaert er nog aan toe. Dat ifm met moneo zelf ook over een IoT-platform beschikt, hoeft helemaal niet af te schrikken. “Integendeel, moneo kan perfect complementair werken met oplossingen die IT-integratoren aanleveren, net omwille van het gebruiksgemak. Maar we kunnen met de edgeController ook technologie aanreiken om data na een eerste verwerking eenvoudig door te sturen naar de cloud voor verdere analyse. De sterkte van onze technologie ligt in het vermogen om haar zodanig aan te passen, dat ze bij iedereen kan passen”, besluit Briers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?